SearchSr
3 August 2020
Comments
Interviews

Gheorghe Russu

Vice-director, The Center for Combating Economic Crimes and Corruption

Parties-Phantoms, Parties - State Institutions, Parties - State Enterprises

Ion PREAŞCĂ

20 parties have registered in the current election campaign. Many people say it is a too big number for such a small country as Moldova. At the same time, much more parties could take part in the election campaign.

Last week illustrated
80_4e23fe6caf093
80_4e23fe72edacf
125_4e23fe64aeac9

Activists launch Moldova’s first ‘Space Camp’ © Susan Coughtrie

De ziua lor, flori și în transportul public

9 March 2011, 9:52
   Comments (0)

De ziua lor, femeile și în transportul public au primit flori. Astfel, toate doamnele și domnișoarele care au călătorit cu autobuzele de pe ruta 122 din capitală, dar și de pe alte rute din suburbii, administrate de compania Ruta-Prim, au primit în dar câte o garoafă. Florile au fost împărțite de actori ai teatrului ”Satiricus”, dar și de angajații companiei.


Inundațiile – un nou subiect de speculare electorală

8 November 2010, 11:25
   Comments (0)

Campania electorală pentru alegerile din 28 noiembrie a ajuns abia la ecuator, dar tacticile politice utilizate de unii concurenți electorali au reușit deja să provoace dezbinări sociale. Dacă în 2009 au fost speculate intens evenimentele din 7 aprilie, anul acesta un subiect potrivit l-au constituit inundațiile.


Ion Bunduchi: „Produsele informaţionale autohtone, deşi nu sunt pastă de dinţi, trebuie promovate”

12 October 2010, 13:55
   Comments (0)

Anul 2010 a adus pe piaţa mediatică din Republica Moldova noi televiziuni, precum și evoluții pozitive ale radiodifuzorului public național. Totodată, produsele media autohtone continuă să fie marginalizate de canale străine retransmise. Directorul executiv al Asociaţiei Presei Electronice (APEL), Ion Bunduchi sugerează să aşteptăm cuminţi momentul când vom avea ce promova, muncind îndârjit la producerea de conţinuturi. „Nota bene! la producere de conţinuturi, nu la retransmisia conţinuturilor străine”.


De ce banii donați nu ajung la sinistrați? (II)

15 August 2010, 20:53
   Comments (0)

Operatorii de telefonie din țară au încheiat deja campaniile de colectare de fonduri pentru ajutorarea sinistraților, dar și acum banii nu se grăbesc să ajungă la destinație. Ei continuă să fie înghețați în contul Trezoreriei de Stat, în loc să fie redirecţionaţi de urgenţă familiilor nevoiașe.


Moldova, ai fotbal... mioritic!

12 August 2010, 10:34
   Comments (0)

Cu puțin înainte de naufragiul Titanicului, primul război mondial și marea unire s-a produs un eveniment cu adevărat relevant: în spațiul dintre Nistru și Prut s-a jucat primul meci de fotbal.


1001 de snoave despre averile oligarhilor moldoveni

10 August 2010, 17:08
   Comments (0)

Ce avere au cei mai bogați oameni de afaceri moldoveni? Miliarde de dolari...? Sute de milioane de dolari...? Zeci de milioane de dolari...? Sau doar câteva zeci de milioane de lei...? Nimeni nu poate afirma cu exactitate cu cât echivalează bunurile deținute de oligarhii moldoveni. Surse de referință care să furnizeze asemenea date pur și simplu nu există. Nici în țară, nici peste hotarele ei. Iar din moment ce astfel de surse nu există în genere, de credibilitate nici nu merită să pomenim.


De ce banii donați nu ajung la sinistrați?

5 August 2010, 23:25
   Comments (0)

Nu există nici o îndoială că persoanele ce au avut de suferit de pe urma inundațiilor au nevoie de sprijinul nostru. Al statului, al agenților economici și al simplului cetățean. Ultimii doi au manifestat și continuă să manifeste solidaritate cu sinistrații, donând în conturile deschise de Ministerul Finanțelor peste 24,7 milioane de lei, din care statul a repartizat sinistraților doar (atenție!) circa 1,3 milioane de lei.


Când pisica nu-i acasă…

4 August 2010, 19:25
   Comments (0)

De la o luni președintele interimar a început să-i dea cu vizitele private… peste Prut. În timp ce unii își rup capul să afle scopul și durata vizitei sale „enigmatice”, alții își potrivesc deja „fundulețul” pentru scaunul de președinte. Vorba proverbului: când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă. Până la urmă e și logic. Apoi ce altceva să facă? Să mai aștepți șoarecii să stea în găurile sale, mai ales atunci când mirosul de cașcaval proaspăt (scaunul de președinte) îi trage de mustață afară…


Pe-al meu ceas e ora de RAS

30 June 2010, 11:27
   Comments (0)

E prima "oră de ras" fără Cheianu și Durbală, în premieră o oră de ras difuzată direct din RAS, adică din Republica Africa de Sud. E mare catirincă în capitala fotbalului mondial, Johannesburg, unde diamentele și aurul s-au depreciat masiv față de biletele la meci. Cel mai mare stadion sud-african, de rând cu alte nouă stadioane care găzduiesc Campionatul mondial de fotbal, fac în cele 30 de zile de longevitate a competiției ceea ce nu i-a reușit lui Nelson Mandela în 30 de ani – concentrează întreaga atenție mondială pe biata sa țară. Beată de fani și de alocațiile biletelor de meci la PIB, nu de alta.


Eminescu și Veronica - o nouă abordare teatrală

25 April 2010, 22:14
   Comments (0)

Teatrul privat pentru tineret „Maestro”, creat în august 2009 de regizorul Dumitru Mircea, a pășit pe scena teatrală cu o piesă dedicată aniversării a 160 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Piesa „Eminescu şi Veronica – în mrejele iubirii” a evocat o vastă panoramă a realităţilor în care au trăit şi au creat, s-au zbuciumat cei doi protagonişti. Dialogurile răscolitoare, replicile pline de inteligenţă, presărate cu fragmente din lirica eminisciană au ținut spectatorii într-o încordare sufletească până la ultima filă.


Publika TV - Ce e val ca valul trece

8 April 2010, 10:22
   Comments (0)

Ați accentuat că Moldova are nevoie de Publika TV. Ați accentuat că Moldova deja are televiziune. Deja le mulţumiți tuturor colaboratorilor care au ajutat ca „Moldova să aibă cea mai modernă televiziune de ştiri din Europa de Est”. V-ați asumat tupeul deșertăciunii de a gândi în locul Moldovei, de a decide în locul Moldovei și de a respira, la fel în locul Moldovei... Norocul domniilor voastre - Moldova nu și-a spus încă cuvântul.


De 7 aprilie spunem: Hristos a Înviat!

7 April 2010, 10:15
   Comments (0)

La un an de la traversarea coridorului morții - sinonim al libertății - spunem: „Hristos a Înviat!” „Adevărat a Înviat” - răspundem noi în cea de-a 3-a zi a decesului democrației, ziua în care creștinii ortodocşi pe stil vechi sărbătoresc Buna Vestire, ziua împlinirii făgăduinţelor.


Începem să ne mândrim și noi… cu noi

3 April 2010, 2:14
   Comments (0)

Ceea ce trebuie să înțelegem este că Moldova nu are nevoie decât de o poziționare corectă pe piața imaginii. Altfel, cum să promovăm un „produs” dacă nu luăm în calcul și latura adversă a monedei, asocierile și reacțiile adverse pe care acesta le provoacă „consumatorilor”. Noi, care cunoaștem lucrurile din interior, nu vorbim despre ele. Sau, fredonăm o piesă dulce (gen „maya he, maya ho…”) a noastră, dar care ne trezește interesul abia atunci când ne-o cântă străinii – vorba lui Eminescu „Era pe când nu s-a zărit, / Azi o vedem, și nu e”. Așa începem să ne mândrim și noi… cu noi.


Acest articol este o farsă… sau nu?

1 April 2010, 23:59
   Comments (0)

Astăzi, până și instituțiile media au (dez)informat cu simțul umorului. Apare fireasca preocupare: cum să deosebim atunci adevărul de farsă sau minciună, dacă până și media fac glume serioase? Asemeni lui Solomon ne rugăm și noi: Dă-ne Doamne o inimă pricepută să deosebim binele de rău și adevărul de minciună sau de farsă... de 1 aprilie, dar și în fiecare zi!


T