SearchSr
1 December 2021
Comments
Interviews

Gheorghe Russu

Vice-director, The Center for Combating Economic Crimes and Corruption

Parties-Phantoms, Parties - State Institutions, Parties - State Enterprises

Ion PREAŞCĂ

20 parties have registered in the current election campaign. Many people say it is a too big number for such a small country as Moldova. At the same time, much more parties could take part in the election campaign.

Last week illustrated
80_4e23fe6caf093
80_4e23fe72edacf
125_4e23fe64aeac9

Activists launch Moldova’s first ‘Space Camp’ © Susan Coughtrie

Prieteni şi admiratori cinstesc memoria regretatului Nicolae Sulac în ziua în care ar fi împlinit 73 de ani

Regretatul Nicolae Sulac ar fi împlinit azi 73 de ani. De dimineaţă, 9 septembrie, prieteni, colegi, oameni de cultură şi politică, au depus flori la mormântul artistului, la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Chişinău.
Info-Prim Neo, 9 September 2009, 15:53

2009-09-09/14:04/ Chisinau (IPN) „Păstrez cu sfinţenie în memorie amintirile frumoase legate de tatăl meu, toate sfaturile pe care le-am primit de la el”, a declarat Doina, fiica cea mică a lui Nicolae Sulac, care a venit la cimitir împreună cu fiica sa, Nicoleta.

Dirijorul Nicolae Botgros, prietenul regretatului, a spus că „marele artist Nicolae Sulac este un patrimoniu, o bogăţie a ţării noastre”. „Trebuie să-i cinstim memoria, dar nu în halul în care o facem. Noi, moldovenii, avem o trăsătură nu tocmai adecvată. Venim la cimitir doar în ziua când a fost înmormântat, sau la ziua lui de naştere, şi prindem a plânge, începem a ne spune toate nevoile noastre. Uităm că pentru Nicolae Sulac multe lucruri nu s-au făcut, nu se fac. Nu ştiu de ce”, a spus conducătorul orchestrei de muzică populară „Lăutarii”.

Botgros s-a arătat supărat de faptul că nimeni nu a vrut să dea un ban pentru a pune o piatră funerară la mormântul artistului. „Nici guvernanţii, nici măcar cei care se bat cu pumnul în piept că l-au iubit pe Sulac, şi au ajuns acum oameni mari, cu filme mari, cu bani mulţi, niciunul din ei n-au ridicat un deget să spună: haideţi să facem ceva pentru Nicolae Sulac. Sunt sigur că azi la mormântul lui se va vor spune multe, dar se vor uita repede”, a mai spus dirijorul.

„Nicolae Sulac a fost idolul meu. Toată lumea l-a apreciat şi l-a iubit. El va rămâne în memoria noastră ca un om cu literă mare, este un rapsod al poporului, al câtecului popular şi va rămîne pentru toată lumea, pentru multe generaţii de acum încolo, acelaşi Nicolae Sulac, care a dus lumină şi bucurie în toate casele”, a spus Vas ile Mardare, administratorul orchestrei „Lăutarii”.

Leoni Bujor, deputat AMN a spus că „nu avem un alt cântăreţ care să poată fi comparat cu Nicolae Sulac”. „A fost unical, rămâne o personalitate care a proslăvit această palmă de pământ. Am o bucurie mare când ascult o piesă de-a lui Nicolae Sulac în interpretarea fiicei sale, Doina Sulac”, a declarat politicianul.

Regretatul Nicolae Sulac s-a născut în anul 1936 în satul Sadâc, Cahul. A cântat
despre bucuriile şi durerile poporului său. “Doina de jale”, “În pădurea de la Prut”,“Tinereţe-tinereţe”, “Foaie verde magheran”, “Când tata va veni”, sunt doar câteva din pisesele artistului. S-a stins din viaţă la 67 de ani.Readers' comments
Recent comments:
There are no comments on this story.
You have to be signed in to leave comments.
T