CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

O Renovare a Istoriei Fizice

13 iulie 2010, 08:00
   Comentarii (0)

Moldova de astăzi are nevoie de proiecte care unesc oamenii şi nu îi divizează. O idee bună în acest sens ar putea să fie o renovare capitală a moştenirii fizice a Moldovei, care a suferit şi în timpul perioadei sovietice şi a Moldovei independente.


"Spectrul finlandizării" – o stafie binevenită pentru Moldova

31 mai 2010, 14:46
   Comentarii (0)

Când trăieşti intr-un cartier, o casă sau o "comunalcă" cu vecini complicaţi, poţi să te muţi altundeva dacă nu îţi place că ei fumează, se ceartă noaptea târziu, sau fac petreceri gălăgioase la care nu eşti invitat (şi posibil, pentru care au împrumutat farfuria ta şi au stricat-o).


O limbă comună cu Zamfira

17 mai 2010, 12:38
   Comentarii (2)

Muzeul lui Puşkin la Chişinău este unul din rarele locuri legate de viaţa marelui poet, care a rămas aproape neschimbat de când el a trăit şi a scris in această casă.


Zonă liberă de maşini la Chişinău

23 aprilie 2010, 17:01
   Comentarii (0)

Chişinăul are nevoie de un Arbat al său.


Mai bine să laşi arma acasă când mergi la întâlnire în această clădire...

6 aprilie 2010, 13:00
   Comentarii (4)

Bine aţi venit la blogul meu! Am primit o invitaţie foarte amabilă de la redacţie să ofer aici nişte gânduri, idei şi comentarii şi să stăm de vorbă din când în când cu stimaţii cititori ai acestei pagini.


T