CăutareSr
3 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

De 7 aprilie spunem: Hristos a Înviat!

7 aprilie 2010, 10:15

Sursa: Jurnalism de Artificii

La un an de la traversarea coridorului morții - sinonim al libertății -, parcurgând renașterea noastră împreună cu nașterea Domnului, la 7 ianuarie, parcurgând comemorarea decesului democrației, la 5 aprilie - ziua alegerilor legislative care au provocat protestele, a 2-a zi de la Învierea Domnului, și culminând cu Învierea democrației în a 3-a zi - 7 aprilie, spunem: „Hristos a Înviat!"

Hristos a Înviat! Ne-a înviat pe noi din cenușa cenzurii, a dictaturii și a „slujirii" unor valori şi simboluri păgâne, anticreştine, neo-marxiste şi fals-comuniste. A înviat și democrația. Iar în urma ei - doar lumânări aprinse în memoria victimelor libertății.

Studenţi interogaţi, şantajaţi, avertizaţi şi urmăriţi în acele zile, fete violate, victime ale răfuielii comuniste (chinuri insuportabile solidare cu cele ale Domnul nostru, Iisus Hristos) - preţul democraţiei şi libertăţii noastre. A înviat și suferința lor...

„Adevărat a Înviat" - răspundem noi în cea de-a 3-a zi a decesului democrației, ziua în care creștinii ortodocşi pe stil vechi sărbătoresc Buna Vestire, ziua împlinirii făgăduinţelor - ziua de naștere a marelui luptător pentru identitatea noastră, regretatul Ion-Aldea Teodorovici.

Vii sunt toate. În noi. Prin noi. Și împreună cu noi - fiii Patriei noastre, fii alegerii și faptelor noastre. Acum și pururea!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 


Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T