CăutareSr
3 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Olia Ţira nu s-a făcut de râs, iar asta contează!

26 mai 2010, 14:50

 

Am ascultat-o pe Olia Ţira. Nu sunt exaltat, dar nici deranjat de prestaţia moldovenilor de pe scena de la Oslo. Spun aşa probabil şi din faptul că nu prea m-a interesat în acest an Eurovizionul. De pildă, în 2009 aveam şi un preferat. Am urmărit din timp ce piese vor participa - mi-a plăcut Rybak. Anul acesta, în afară de România, Moldova şi poate Rusia, habar nu am cine participă.

 

Să revenim la oile noastre: băieţii de la "Sun nu ştiu cum" şi Olia. Ziceam, o prestaţie onorabilă. De altfel, citeam în metrou un articol din "Adevărul" unde se zicea că unii cunoscători ai concursului spun că în această seară ne aşteaptă o semifinală cam "apă de ploaie". În plus, spunea autorul, cică Moldova ar fi favorită. Opa! Ca să citez cântecul grecilor. Nu mai spuneţi? Au apărut şi specialiştii în Eurovizion? Ca în orice, avem nevoie de experţi, nu? Ei şi aceştia o dau ca favorită pe Moldova. M-a gâdilit un pic la amorul propriu, dar tremurul plăcut al glandei patriotice a încetat rapid. Da, s-ar putea să treacă Moldova în finală. Aşa şi? Cine este naivul care ar putea crede că cea mai săraca ţărişoară din Europa poate câştiga acest concurs profund geopolitic?

 

Pentru noi este important ca oricine nu pleacă la Eurovizion să nu se facă de râs. Doar cu ce iese Moldova în lume? Din douăzeci în douăzeci de ani cu Piaţa Marii Adunări Naţionale şi din an în an cu aceşti cântăreţi la Eurovizion. Fotbalul nu ne ajută, economia la fel. Barem cu ei să nu ne facem de râs. Din punctul acesta de vedere îi pot zice Olei, sau Oliei şi băieţilor de la "Sun nu ştiu cum" un BRAVO mare! Aştept să treacă în finală, să facă o treabă bună şi acolo.

 

Cât de noi, oameni buni. Să nu ne îmbătăm cu "apă de ploaie". Să ne vedem lungul nasului. Să nu mai credem în tot felul de topuri făcute pe site-uri obscure: "ve ve ve, ce top să mai fac, punct com", în care Moldova va câştiga sigur. Doar au votat toţi cei trei vizitatori ai site-ului.

(sursa www.cojocari.ro)


Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T