CăutareSr
3 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Preoţii pedepsiţi pentru că se bagă în politică

24 iulie 2010, 10:03

Presupun că aţi văzut imaginile mai mult decât şocante, cutremurătoare în care un preot omoară un copil! Da, da, da. Omoară! Pentru că în codul penal există precizări cu privire la omorul din imprundenţă. Am văzut ieri imaginile, am urmărit cum copilul murea în mâinile rudelor în timp ce sângele îmi urca la cap. A fost un accident, veţi spune, a fost un moment de neatenţie. Pe naiba. Atunci când în mâinile tale ajunge un pui de om, fără apărare şi atât de micuţ, încât l-ai putea strivi cu un deget, trebuie să fii cu mare băgare de seamă. Imaginile le vedeţi mai jos.

Accidente sunt atunci când ai lovit maşina în parcare, sau ţi-ai dat cu ciocanul peste deget. Este un sacrilegiu, un mare păcat să numeşti accident ceea ce s-a întâmplat în acel moment fatidic. Aşa că legea trebuie aplicată până la ultima virgulă. Există o problemă: asupra cui să fie aplicată? Doar părinţelul şi-a pus sutana în cui, picioarele pe spate şi s-a făcut nevăzut. Nu vă întreb de ce fuge, pentru că este clar: se simte vinovat. Vă întreb, oare ce atitudine vor aborda faţă de acest caz cei de la Mitropolia Moldovei? Parcă îi văd pe respectivii domni încercând să invoce un plan al Domnului pentru acel bebeluş. O fi, nu pot să mă dau cu părerea vizavi de o astfel de gândire teologică. În epoca antică, în Sparta, copiii slăbuţi, firavi, erau aruncaţi de preoţi de pe stânci. În Moldova anului 2010 copiii sunt înecaţi de preoţi la botez şi nu contează starea lor fizică. Încă o dată, este cutremurător. Explicaţi-mi de ce unelta planului a trebuit să fie preotul?

Cred că ştiu. Atunci când lumea se întreba, de ce plouă într-una, de ce ne inundă râurile? Un preot a venit cu o lămurire care nu are nicio legătură cu proasta mentenanţă a digurilor. A susţinut că Domnul ne pedepseşte pentru că nu acceptăm religia în şcoli. Da, dar dacă vor omorâ copii, în care şcoli vor mai preda? Ei bine, în cazul bebeluşului OMORÂT, furia mă face să spun că Dumnezeu i-a pedepsit pe preoţi pentru că... se bagă în politică.

(sursa www.cojocari.ro)


Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T