CăutareSr
3 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Moldovenii nu votează pentru AIE, ci împotriva PCRM (sursa: cojocari.ro)

31 octombrie 2010, 22:11

Mă întreabă lumea: cu cine votezi? De obicei răspund evaziv. Astăzi, însă, am luat o decizie: nu voi mai răspunde nimic. Nu voi spune pentru cine votez! Mi se pare că votul este un act intim. În cazul meu şi responsabil. Unu, sunt jurnalist cu blog, niciodată nu ştiu unde vor lovi cuvintele mele. Doar vorbele sunt ca moleculele din mişcarea browniană, nu le cunoşti traiectoria. Doi, nu vreau să fiu catalogat: este pd-ist, pldm-ist, pl-ist.

 

Cu certitudine pot spune, însă că nu voi vota pentru comunişti. Asta cred că este deja clar pentru toată lumea. Chiar dacă pe alocuri i-am lăudat pentru abilitatea cu care ştiu să joace pe scena politică, nu-i mai doresc la putere. Este opţiunea mea. O fac publică, dar nu-mi va influenţa în niciun fel judecata critică.

 

Totuşi, ştiţi care este partea proastă? Faptul că eu nu votez pentru AIE. Eu votez împotriva comuniştilor. Iar ca mine sunt foarte, foarte mulţi. Asta este efectul votului celui mai mic rău. Aşadar, PL, PLDM, AMN, PD trebuie să ştie: dacă vor continua să guverneze ţara după alegeri, o vor face nu pentru că lumea a votat cu ei. Vor fi la putere doar pentru că lumea a votat împotriva comuniştilor. Iar asta este grav. Grav de tot. Membrii AIE n-au reuşit să-i convingă pe oameni că sunt buni. N-au reuşit să le dea mai multă încredere. Va fi mare lucru că unii moldoveni nu vor uita că sunt anticomunişti. Aşa că, trăiască anticomunismul, atât cât există în Moldova.


Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T