CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Revista Moldova Azi, lansata la 28 mai 2001, pe baza portalului "Moldova-News", este o publictie independenta si impartiala, ce ofera publicului din Moldova si din strainatate ultimile stiri, analize, comentarii, investigatii si interviuri despre actualitatea politica, economica si sociala din R. Moldova.

Moldova Azi este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent si s-a bucurat, pe parcursul anilor, de sprijinul financiar al mai multor organizatii donatoare locale si internationale printre care Fundatia Soros-Moldova, Fundatia Pres Now (Olanda), Guvernul S.U.A., Ambasada Regatului Norvegiei la Bucuresti etc. Organizatiile finantatoare nu vizeaza continutul acestui proiect si nu-si asuma nici o responsabilitate in acest sens.

Opiniile exprimate in revista nu reflecta neaparat punctul de vedere al Centrului Independent de Jurnalism.

Materialele de pe acest site pot fi reproduce numai cu acordul scris al portalului Moldova Azi.

Va rugam sa trimiteti opiniile, sugestiile si ofertele dumneavoastra la adresa: editor@ijc.md

Defectiunile tehnice legate de functionarea site-ului le puteti reclama la adresa: moldova.azi@eltonic.com sau dbase@ijc.md

 

T