CăutareSr
19 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Data:    Categoria:    

AZI.md îşi schimbă formatul şi conţinutul editorial

Centrul pentru Jur... 5 august 2011, 11:55 1

Va anunțăm ca, începând cu luna septembrie 2011, portalul informaţional Moldova Azi îşi schimbă formatul şi conţinutul editorial.

Tinerii moldoveni vor la studii în România

Info-Prim Neo 4 august 2011, 13:41 1

Peste 3 mii de absolvenţi s-au înghesuit ieri, 3 august, la fostul Consulat al României de pe strada Vlaicu Pârcălab din capitală, pentru a obţine un loc la studii în România.

PNUD: Creşterea economică a Moldovei s-a datorat preţurilor crescute la alimente în lume

Radio Europa Liber... 4 august 2011, 13:37

Creşterea economică impresionantă a Moldovei nu este însoţită şi de o creştere a locurilor de muncă, a declarat economistul superior al biroului pentru Europa şi CSI al Programului ONU pentru dezvoltare, Ben Slay, citat de agenţia Moldpres, relatează Europa Liberă.

Procurorii cercetează cazul agresării lui Oleg Brega

MONITOR MEDIA 4 august 2011, 13:35

Procuratura sectorului Râşcani din Chişinău s-a autosesizat în cazul agresării jurnalistului Oleg Brega în incinta Universităţii Slavone din Capitală, pornind în acest sens două cauze penale.

Chişinăul va avea un buget mai mare cu jumătate de miliard

Info-Prim Neo 3 august 2011, 15:23

Bugetul municipiului Chişinău pentru anul viitor va fi mai mare cu 26%. Potrivit viceprimarului Mihai Furtună, cele mai mari acumulări vor veni din impozitul pe venit aplicat persoanelor juridice.

Fost deputat: Mihai Ghimpu - cel mai slab deputat din primul parlament al R. Moldova

Jurnal.md 3 august 2011, 15:15

Mihai Ghimpu a fost cel mai slab deputat din primul Parlament care a votat independenţa Republicii Moldova. Declaraţia aparţine lui Pantelei Sandulachi, preşedintele Asociaţiei „Parlamentul-90”, şi a fost făcută miercuri, 3 august, în cadrul unei conferinţe de presă.

Curtea de Conturi: Ministerul Agriculturii a prejudiciat bugetul naţional din 2010 cu peste jumătate de milion de lei

Radio Europa Liber... 3 august 2011, 14:59

Curtea de Conturi a anunţat că Ministerul Agriculturii a adus prejudicii de peste jumatate de milion de lei bugetului în 2010, platind ilegal funcţionarilor compensaţii pentru concedii nefolosite, sporuri pentru vechime în muncă şi depăşind fondul de salarizare, relatează Europa Liberă.

ONG de media: Sancţionarea „Ziarului de Gardă” cu 500 mii de lei reduce la tăcere o voce disidentă

MONITOR MEDIA 3 august 2011, 14:54

Şapte organizaţii neguvernamentale de media şi-au exprimat protestul în legătură cu o decizie a Judecătoriei Centru din Chişinău inconsistentă Convenţiei Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului, prin care săptămânalul „Ziarul de Gardă” a fost sancţionat pentru pretinsa defăimare a doi procurori din Glodeni, informează Agenţia Monitor Media.

Declaraţia ONG-urilor de media în legătură cu sancţionarea Ziarului de Gardă pentru defăimare

Centrul pentru Jur... 3 august 2011, 17:02

Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă protestul în legătură cu o decizie a Judecătoriei Centru din Chisinău inconsistentă Convenţiei Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului, prin care săptămânalul Ziarul de Gardă a fost sancţionat pentru pretinsa defăimare a doi procurori din Glodeni.

T