CăutareSr
19 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Data:    Categoria:    

Sergiu Ostaf: Primele rezultate în reforma poliţiei se vor face vizibile spre sfârşitul anului 2011

Info-Prim Neo 1 august 2011, 13:48

Intenţiile de reformare a sistemului poliţienesc sunt bune şi primi paşi sunt făcuţi în direcţie corectă, a declarat directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Sergiu Ostaf.

Summit-ul de la Varşovia, privit cu mari speranţe la Chişinău

Info-Prim Neo 29 iulie 2011, 08:17

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, dar şi societate civilă, priveşte cu mari spre speranţe summit-ul Parteneriatului Estic, care va fi organizat în luna septembrie de către Polonia, ţară care deţine preşedenţia Consiliului Uniunii Europene.

UE oferă Moldovei circa 200 mln euro în doi ani

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 17:43

Pe parcursul anilor 2011-2011Ununea Europeană oferă Republicii Moldova un suport financiar în valoare de circa 200 mln euro şi aceasta nu este o sumă deplină, a declarat într-un briefing de presă şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, citat de Info-Prim Neo.

Paşapoartele biometrice se ieftinesc

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 15:01

De la 1 august, paşapoartele biometrice vor costa mai puţin cu aproape 10%. Despre aceasta a anunţat, la o conferinţă de presă, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip.

Consiliul Europei va reforma instituţiile sale de la Chişinău

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 12:30

În Republica Moldova va fi înfiinţat un Oficiu al Consiliului Europei. Acesta va înlocui cele două structuri ale CoE care activează actualmente la Chişinău: Biroul de informare al Consiliului Europei şi Reprezentantul special al secretarului general al Consiliului Europei.

În toamnă vin în Moldova alţi doi comisari europeni

Info-Prim Neo 27 iulie 2011, 15:47

După vizita recentă a preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, în Republica Moldova se aşteaptă vizita altor doi oficiali europeni de cel mai înalt rang – Algirdas Šemeta, Comisar european pentru impozitare şi uniune vamală, audit şi antifraudă, şi Günther Oettinger, Comisar european pentru energie. Un anunţ în acest sens a făcut şeful Delegaţiei Uniunii Europene, Dirk Schuebel, în cadrul unui briefind de presă.

UE acordă ajutor Tiraspolului în condiţii similare cu cele din toată Moldova, Dirk Schuebel

Info-Prim Neo 27 iulie 2011, 15:11

Uniunea Europeană oferă regiunii transnistrene suport în aceleaşi condiţii ca pentru întreaga Republică Moldova, a declarat într-un briefind de presă şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel. Ambasadorul european a infirmat în felul acesta speculaţiile potrivit cărora regiunea transnistreană ar obţine suportul în condiţii mult mai lejere.

Vlad Plahotniuc: „Cred că Moldova poate învăţa de la Cipru câteva lecţii importante”

Info-Prim Neo 27 iulie 2011, 10:18 1

„Exemplul Ciprului reprezintă pentru Moldova un precedent istoric elocvent prin combinarea a două procese care se suprapun - integrarea europeană şi reglementarea unui conflict separatist”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul întrevederii cu Yiannakis Omirou, preşedintele Camerei reprezentanţilor Republicii Cipru.

T