CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Data:    Categoria:    

Fost deputat: Mihai Ghimpu - cel mai slab deputat din primul parlament al R. Moldova

Jurnal.md 3 august 2011, 15:15

Mihai Ghimpu a fost cel mai slab deputat din primul Parlament care a votat independenţa Republicii Moldova. Declaraţia aparţine lui Pantelei Sandulachi, preşedintele Asociaţiei „Parlamentul-90”, şi a fost făcută miercuri, 3 august, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valeriu Streleţ: Opoziţia din interiorul AIE a afectat eficienţa lucrărilor Parlamentului

INFOTAG 1 august 2011, 13:40

În interiorul Alianţei de guvernare există opoziţie, iar aceasta a afectat eficienţa lucrărilor sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, liderul grupului parlamentar al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ.

Rudele deputaţilor au devenit motiv de scandal în Parlament.

INFOTAG 29 iulie 2011, 09:00

Joi, Parlamentul a adoptat nişte amendamente care reglementează modul în care funcţionarii, demnitarii, procurorii, magistraţii prezintă declaraţiile pe venit şi proprietate.

Averile demnitarilor, magistraţilor şi funcţionarilor vor fi verificate de o comisie de integritate

INFOTAG 29 iulie 2011, 09:00

Averile demnitarilor, magistraţilor, procurorilor şi funcţionarilor vor fi verificate de o Comisie de Integritate, potrivit unei legi adoptate joi de Parlament.

Parlamentul a ratificat protocolul moldo-ucrainean de recunoaştere reciprocă a proprietăţilor

INFOTAG 29 iulie 2011, 08:25

Parlamentul a ratificat joi Protocolul moldo-ucrainean privind recunoaşterea reciprocă a proprietăţii asupra obiectivelor care până la 1 decembrie 1990 se aflau în subordinea organelor administrării unional-republicane.

Liberalii au împiedicat extinderea atribuţiilor premierului Vladimir Filat

INFOTAG 28 iulie 2011, 17:57 1

Deputaţii Partidului Liberal (PL) au împiedicat extinderea atribuţiilor premierului Vladimir Filat. În şedinţa de joi a Parlamentului, a fost examinat un proiect de lege prin care premierul va fi împuternicit să dispună eliberarea imediată a bunurilor materiale din rezervele statului fără de o decizie în acest sens a Guvernului.

PLDM şi PCRM nu vor să extindă atribuţiile primarului de Chişinău

INFOTAG 28 iulie 2011, 14:47

Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Comuniştilor (PCRM) nu vor să extindă atribuţiile primarului de Chişinău.

Reforma MAI se află la prima etapă de implementare din opt

INFOTAG 28 iulie 2011, 11:56

Reforma Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se află la prima etapă de implementare din cele opt planificate, a specificat miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului MAI, ministrul Alexei Roibu.

T