CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Data:    Categoria:    

AZI.md îşi schimbă formatul şi conţinutul editorial

Centrul pentru Jur... 5 august 2011, 11:55 1

Va anunțăm ca, începând cu luna septembrie 2011, portalul informaţional Moldova Azi îşi schimbă formatul şi conţinutul editorial.

Tinerii moldoveni vor la studii în România

Info-Prim Neo 4 august 2011, 13:41 1

Peste 3 mii de absolvenţi s-au înghesuit ieri, 3 august, la fostul Consulat al României de pe strada Vlaicu Pârcălab din capitală, pentru a obţine un loc la studii în România.

Procurorii cercetează cazul agresării lui Oleg Brega

MONITOR MEDIA 4 august 2011, 13:35

Procuratura sectorului Râşcani din Chişinău s-a autosesizat în cazul agresării jurnalistului Oleg Brega în incinta Universităţii Slavone din Capitală, pornind în acest sens două cauze penale.

ONG de media: Sancţionarea „Ziarului de Gardă” cu 500 mii de lei reduce la tăcere o voce disidentă

MONITOR MEDIA 3 august 2011, 14:54

Şapte organizaţii neguvernamentale de media şi-au exprimat protestul în legătură cu o decizie a Judecătoriei Centru din Chişinău inconsistentă Convenţiei Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului, prin care săptămânalul „Ziarul de Gardă” a fost sancţionat pentru pretinsa defăimare a doi procurori din Glodeni, informează Agenţia Monitor Media.

Bursele pentru Ucraina nu sunt populare în rândul absolvenţilor din R.Moldova

Info-Prim Neo 2 august 2011, 14:52

Pentru cele 105 burse oferite de statul ucrainean tinerilor din Republica Moldova există doar 56 de pretendenţi. Situaţia este asemănătoare cu cea din anul precedent când, de asemenea, nu au fost ocupate toate locurile propuse.

Ministrul educației cere universităţilor respingerea candidaturilor absolvenților cu diplome speciale din Autonomia Găgăuză

Radio Europa Liber... 2 august 2011, 14:48

Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi a îndemnat luni rectorii universitari să nu accepte la studii liceeni cu diplome speciale de bacalaureat din Autonomia Găgăuză, relatează Europa Liberă.

Declaraţie ONG-uri mass-media: Agresarea lui Oleg Brega este un caz ieşit din comun

MONITOR MEDIA 2 august 2011, 14:34

ONG DE MEDIA: AGRESAREA LUI OLEG BREGA ESTE UN CAZ IEŞIT DIN COMUN Sase organizatii neguvernamentale de media din Moldova si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu agresarea, la 29 iulie, a jurnalistului Oleg Brega, in timpul unei investigatii pe care o facea la Universitatea Slavona din Moldova.

Economia obiect de studiu preferat la Universitatea de Stat

Radio Europa Liber... 1 august 2011, 13:53

Specialitatea Economie la Universitatea de Stat din Moldova este cea mai căutată de doritorii să obţină burse universitare anul acesta, transmite PublikaTV, citată de Europa Liberă.

Declaraţia ONG-urilor de media în legătură cu sancţionarea Ziarului de Gardă pentru defăimare

Centrul pentru Jur... 3 august 2011, 17:02

Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă protestul în legătură cu o decizie a Judecătoriei Centru din Chisinău inconsistentă Convenţiei Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului, prin care săptămânalul Ziarul de Gardă a fost sancţionat pentru pretinsa defăimare a doi procurori din Glodeni.

T