- Mariana Şlapac, vicepreşedinta AŞM: „Pentru distrugerea Chişinăului vechi, cineva ar fi trebuit să ajungă după gratii”, Angelina Olaru, 5 iulie 2011, 17:29
- Pandemia HIV/SIDA din Transnistria nu poate fi controlată, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:38
- Bolnavii grav din regiunea transnistreană se tratează la Chişinău, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:33
- Indiferent de cine va câştiga Primăria, activitatea ei va fi periclitată de lupta dintre partide, Antoniţa Fonari pentru Info-Prim Neo, 17 iunie 2011, 11:38
- Care sunt costurile şi pericolele inflaţiei?, Adrian Lupuşor, Centrul Analitic Independent "EXPERT-GRUP", 10 iunie 2011, 11:16
- Toate drumurile noastre sunt încurcate…, Victoria Paşenţeva, Râbniţa/Gheorghe Budeanu, Chişinău, 30 mai 2011, 17:44
Bătuţi de soartă şi de stat
Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Raport Nr.1, Monitorizarea mass-media în campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 iunie 2011: Studiu de caz nr. 2
NIT, Curier, 29 aprilie, 20:00

Raport Nr.1, Monitorizarea mass-media în campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 iunie 2011: Studiu de caz nr. 1
NIT, Curier, 18 aprilie, 20:00 Autor: Sergiu Strungaru

Monitorizarea mass-media în cadrul Campaniei „Media Literacy”: studii de caz
Autorul abordează problemele corectitudinii şi echilibrului surselor/pluralismul de opinii, precum şi imparţialitatea/obiectivitatea în sursele media din R. Moldova.

Expoziţie de fotografie lansată de Ziua Mondială a Libertăţii Presei
La data de 3 mai, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău a găzduit lansarea unei noi expoziţii de fotografie. Evenimentul a avut loc în cadrul Forumul Media Internaţional (Media International Forum) cu durata de o zi, organizat de către ONG-ul "Media-Art Dialog", pentru a sărbători libertatea jurnalistică şi a analiza amploarea acesteia.

Muzică şi dansuri dedicate Zilei Internaţionale a Romilor
Activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Romilor au avut loc în perioada 7-8 aprilie 2011, în incinta Biroului Relaţii Interetnice.

Proteste împotriva legii anti-discriminare
Bătrâni, tineri şi adolescenţi de la Alianţa pentru Salvarea Familiilor din Moldova au ieşit joi, 17 martie, în faţa Parlamentului pentru a cere deputaţilor să nu voteze legea anti-discriminare. Zecile de persoane adunate au declarat că acestă lege „va strica societatea şi va aduce desfrâu şi imoralitate”.

Serviciu de taxi, acum şi la sat
Locuitorii satului Mereni, Anenii Noi, pot comanda non-stop la poartă un taxi, pentru a pleca la biserică, la discotecă sau la rude, atât în localitate, cât şi în afara ei.

Cenacul în carnaval
Babe şi moşnegi, mirese şi strigoi, ostaşi şi împăraţi - cu toţii au participat la Festivalul Măştilor ,, Cenacul în Carnaval,, - Festival bienal ajuns la cea de a II ediţie în raionul Cimişlia.

Vlad Bercu: "Ne-am putea aştepta la o situaţie la fel ca în România"
Este puţin probabil ca de contrabanda care se desfăşura la Albiţa, vameşii basarabeni să nu fi avut habar.

Medicamente mai ieftine sau mai puţine ?
Odată cu ieftinirea, mai multe medicamente au dispărut din vânzare. O spun atât farmaciştii, cât şi clienţii, care din cauza absenţei anumitor preparate prescrise de medic nu-şi pot continua tratamentul, întrucât înlocuitoarele nu sunt la fel de eficiente.

Spălătoriile ilegale - surse de poluare a mediului, dar şi de întreţinere a şomerilor şi invalizilor
Spălătoriile autorizate deservesc doar 47% din numărul total de maşini din Chişinău, restul fiind spălate pe malul râului Bâc prin intermediul aşa-ziselor spălătorii mobile ilegale.
Ambasadorul Rusiei la Chişinău promite noi scumpiri la gazele ruseşti pentru Moldova
Contractul dintre „Gazprom" şi „Moldovagaz" va mai fi în vigoare încă un an de zile şi nu poate fi contestat.
Ghimpu: AIE urmează să adopte o Lege organică privind alegerea şefului statului
O soluţie pentru alegerea şefului statului, care să nu implice votul comuniştilor, ar fi adoptarea unei legi organice care să detalieze procedura de alegere a preşedintelui prevăzută în Constituţie.
Marian Lupu: Moscova a avut mereu o atitudine europeană în raport cu Chişinăul, fără încercare de ingerinţă în treburile interne
Dialogul parlamentar moldo-rus a cunoscut o descreştere în anii 2009-2010, datorată crizei politice, campaniilor electorale şi incertitudinilor din Republica Moldova, iar vizita de luni la Moscova a ţinut să readucă acest dialog pe un făgaş ascendent.
Vlad Filat: PCRM are cel puțin 16 motive pentru e vota candidatura AIE la Președinție
Premierul Vlad Filat a declarat că s-a întâlnit duminică seara, preţ de mai bine de o oră, cu liderul comuniştilor Vladimir Voronin şi că la sfârşitul întrevederii ambii interlocutori "au ieşit cu aceleaşi păreri cu care au intrat la discuţie".
Experţii ruşi au inspectat depozitele de la Cobasna
Faptul că experţii ruşi sunt de părere că muniţiile ruseşti din regiunea transnistreană sunt păstrate în condiţii optime nu scuteşte Rusia de obligaţia de a-şi retrage prezenţa militară din Republica Moldova, susţine premierul Vlad Filat.
Problema transnistreană nu va constitui un obstacol în liberalizarea regimului de vize cu UE, susţin experţii moldoveni
Existenţa regiunii separatiste transnistrene şi incapacitatea Chişinăului de a-şi controla o parte din frontiera estică nu este un impediment insurmontabil în realizarea prevederilor din Planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.
Semnificaţia Unirii Principatelor din 24 ianuarie 1859
Chiar dacă Basarabia nu a participat nemijlocit la actul Unirii Principatelor din 24 ianuarie 1859, semnificaţia acestui eveniment a avut conotaţii atât pe termen scurt, cât şi într-o perspectivă istorică mai mare, susţin istoricii.
"Foaie verde lobodă", sau declaraţiile pe venit ale demnitarilor
Chiar dacă au avut la dispoziţie timp berechet pentru a-şi face publică averea, cu patru zile înainte de expirarea termenului legal rezervat acestei proceduri doar 20 de demnitari şi-au depus declaraţiile pe venit.

Moldcell şi Orange prejudiciate cu 2,5 mil. lei
Secţia tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii din cadrul Procuraturii Generale a declanşat trei cauze penale pe faptul accesului neautorizat la serviciile de telecomunicaţii şi spălare de bani.

Apartament la mansardă: pro şi contra
Experţii din domeniul imobiliar recunosc avantajele şi dezavantajele procurării unui apartament tip mansardă faţă de un apartament obişnuit.

Protest la Chişinău împotriva regimului Lukaşenko
În semn de solidaritate cu protestatarii din Minsk, membrii Asociaţiei Hyde Park au pichetat luni dimineaţa sediul Ambasadei Belarusului la Chişinău.
Piaţa Centrală, la minus 5 grade Celsius (audio)
Afară sunt minus 5 grade Celsius, atât arată termometrul unui vânzător de fructe şi legume din Piaţa Centrală.

Moş Crăciun, ca meserie (audio)
A venit iarna. Asta înseamnă că renii sunt înhămaţi la sanie, cadourile - în sac şi Moş Crăciun s-a pornit la drum. Pentru copii - este un simbol, pentru maturi - este o meserie.

Raport Nr.2, Monitorizarea mass-media în campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 iunie 2011: Studiu de caz nr. 1
NIT, Curier, 11 mai, 22:00 Autor: Sergiu Strungaru