CăutareSr
1 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AZI.md îşi schimbă formatul şi conţinutul editorial

Centrul pentru Jur... 5 august 2011, 11:55 1

Va anunțăm ca, începând cu luna septembrie 2011, portalul informaţional Moldova Azi îşi schimbă formatul şi conţinutul editorial.

Tinerii moldoveni vor la studii în România

Info-Prim Neo 4 august 2011, 13:41 1

Peste 3 mii de absolvenţi s-au înghesuit ieri, 3 august, la fostul Consulat al României de pe strada Vlaicu Pârcălab din capitală, pentru a obţine un loc la studii în România.

Valeriu Streleţ: Opoziţia din interiorul AIE a afectat eficienţa lucrărilor Parlamentului

INFOTAG 1 august 2011, 13:40

În interiorul Alianţei de guvernare există opoziţie, iar aceasta a afectat eficienţa lucrărilor sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, liderul grupului parlamentar al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ.

Rudele deputaţilor au devenit motiv de scandal în Parlament.

INFOTAG 29 iulie 2011, 09:00

Joi, Parlamentul a adoptat nişte amendamente care reglementează modul în care funcţionarii, demnitarii, procurorii, magistraţii prezintă declaraţiile pe venit şi proprietate.

Averile demnitarilor, magistraţilor şi funcţionarilor vor fi verificate de o comisie de integritate

INFOTAG 29 iulie 2011, 09:00

Averile demnitarilor, magistraţilor, procurorilor şi funcţionarilor vor fi verificate de o Comisie de Integritate, potrivit unei legi adoptate joi de Parlament.

Trupe de carabinieri vor fi dislocate în teritoriu pentru supravegherea ordinii publice

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 11:54

În raioane vor fi dislocate trupe de carabinieri pentru supravegherea ordinii publice. Despre aceasta a anunţat ministrul de interne, Alexei Roibu, la şedinţa trimestrială a ministerului pe care îl conduce.

Politica tarifară la gaze va fi cercetată de o comisie parlamentară

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 11:18

Biroul permanent al Parlamentului a decis formarea unei comisii speciale pentru examinarea politicii de calculare a tarifelor la gazele naturale. Comisia va fi creată în cadrul Comisiei parlamentare permanente economie, buget şi finanţe.

Ministrul educației cere universităţilor respingerea candidaturilor absolvenților cu diplome speciale din Autonomia Găgăuză

Radio Europa Liber... 2 august 2011, 14:48

Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi a îndemnat luni rectorii universitari să nu accepte la studii liceeni cu diplome speciale de bacalaureat din Autonomia Găgăuză, relatează Europa Liberă.

Declaraţie ONG-uri mass-media: Agresarea lui Oleg Brega este un caz ieşit din comun

MONITOR MEDIA 2 august 2011, 14:34

ONG DE MEDIA: AGRESAREA LUI OLEG BREGA ESTE UN CAZ IEŞIT DIN COMUN Sase organizatii neguvernamentale de media din Moldova si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu agresarea, la 29 iulie, a jurnalistului Oleg Brega, in timpul unei investigatii pe care o facea la Universitatea Slavona din Moldova.

Economia obiect de studiu preferat la Universitatea de Stat

Radio Europa Liber... 1 august 2011, 13:53

Specialitatea Economie la Universitatea de Stat din Moldova este cea mai căutată de doritorii să obţină burse universitare anul acesta, transmite PublikaTV, citată de Europa Liberă.

Sergiu Ostaf: Primele rezultate în reforma poliţiei se vor face vizibile spre sfârşitul anului 2011

Info-Prim Neo 1 august 2011, 13:48

Intenţiile de reformare a sistemului poliţienesc sunt bune şi primi paşi sunt făcuţi în direcţie corectă, a declarat directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Sergiu Ostaf.

Summit-ul de la Varşovia, privit cu mari speranţe la Chişinău

Info-Prim Neo 29 iulie 2011, 08:17

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, dar şi societate civilă, priveşte cu mari spre speranţe summit-ul Parteneriatului Estic, care va fi organizat în luna septembrie de către Polonia, ţară care deţine preşedenţia Consiliului Uniunii Europene.

UE oferă Moldovei circa 200 mln euro în doi ani

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 17:43

Pe parcursul anilor 2011-2011Ununea Europeană oferă Republicii Moldova un suport financiar în valoare de circa 200 mln euro şi aceasta nu este o sumă deplină, a declarat într-un briefing de presă şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, citat de Info-Prim Neo.

Paşapoartele biometrice se ieftinesc

Info-Prim Neo 28 iulie 2011, 15:01

De la 1 august, paşapoartele biometrice vor costa mai puţin cu aproape 10%. Despre aceasta a anunţat, la o conferinţă de presă, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip.

T