Social

Juristul britanic Alex Spack recomandă autorităţilor să nu se lase influenţate de cerinţele homosexualilor

Autorităţile R. Moldova nu trebuie să se lase influenţate de cerinţele comunităţii homosexualilor, pentru că cerinţele acestora nu se opresc niciodată.
INFOTAG, 28 aprilie 2010, 14:16

De această părere este juristul britanic Alex Spack, care se află în R. Moldova la invitaţia Asociaţiei "Pro Familia" pentru a susţine un ciclu de seminare despre politicile europene de "diversitate şi egalitate".

Marţi, cadrul unei conferinţe de presă susţinută la agenţia INFOTAG, Spack a declarat că practica Marii Britanii în acest sens este una foarte păguboasă pentru societate, unde, din cauza faptului că li s-a permis prea multe lucruri de la început, s-a ajuns ca în legislativul britanic să fie propus spre adoptare un proiect de lege care presupune introducerea în sistemul educaţional a manualelor cu caracter homosexual.

"Actualul Guvern, aflându-se în ajunul alegerilor, nu a adoptat această lege pentru a nu crea disensiuni în societate. Autorităţile însă le-au promis homosexualilor că în cazul în care câștigă alegerile vor vota legea, iar aceste cărţi vor ajunge în şcoli şi grădiniţe. În aceste condiţii, cred că moralitatea pentru legiuitorii britanici demult nu mai este o valoare", este de părere Spack.
El spune că în Marea Britanie comunitatea homosexualilor este foarte agresivă, având o strategie foarte bine definită, pe care o realizează pas cu pas. Mai mult decât atât, legislaţia europeană este de aşa natură încât interzice cetăţenilor să se pronunţe împotriva homosexualilor, făcând trimitere la politica europeană de "diversitate şi egalitate".

"Comunitatea homosexuală este o realitate. Nu ar fi corect ca autorităţile să recurgă la violenţă şi persecuţie la adresa lor. Pe de altă parte, autorităţile nu au nici un drept să folosească mecanismele statului pentru a susţine practicile homosexualilor", a spus juristul.

Solicitat de INFOTAG să-şi expună opinia cum ar trebui să procedeze primarul capitalei faţă de cerinţa homosexualilor de a organiza un miting pe data 2 mai, Spack a declarat că în acest caz edilul ar trebui să meargă pe calea democratică, şi nu pe calea legală.

"În condiţiile în care primarul a fost ales pe cale democratică, acesta ar trebui să se supună voinţei majorităţii populaţiei, care, la rândul lor, se pronunţă împotriva practicilor homosexuale. Este nevoie de a folosi puterea democratică pentru a organiza campanii, care să demonstreze că aceste practici sunt amorale şi trebuie respinse de societate", spune juristul britanic, care este de părere că "Dumnezeu îl poate schimba pe oricine".

Lika Roman, Miss-Ucraina 2007, a declarat că depune toate eforturile pentru a promova valorile familiale în societate.
"Nu vreau să trăim într-o societate care îşi pierde integritatea. Cred că atât în Ucraina, cât şi Moldova sau Belarus lucrurile mai pot fi schimbate la acest capitol, cât nu a este prea târziu. Trebuie să spunem azi un "Nu" ferm acestor practici, în caz contrar mâine va fi prea târziu", a spus Lika Roman.

© 2010 INFOTAG all rights reserved

 

T