Politic

Iurie Leanca a aderat la PLDM

Iurie Leanca, ex-viceministrul afacerilor externe in perioada 1998-1999, vicepresedinte al companiei „ASCOM", a aderat miercuri la Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM).
DECA-press, 28 ianuarie 2009, 15:44

El a mentionat, in cadrul unei conferinte de presa, ca la baza deciziei sale de a adera la PLDM a stat faptul ca acest partid are principii clare si o buna echipa, in care se poate manifesta, transmite DECA-press.

„Vreau sa pun cunostintele si experienta mea in serviciul cetatenilor. De aceea, am decis sa vin in politica si sa ader la PLDM", a declarat Iurie Leanca.

El a precizat ca, pe durata electoralei, si-a suspendat activitatea la „ASCOM".*** end - 28.01.2009 [DECA-press]

Liberal democratii vin cu propuneri privind crearea conditiilor optime de participare la alegeri a moldovenilor de peste hotare  

Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) a venit miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, cu un sir de propuneri privind crearea conditiilor optime de participare la alegeri a moldovenilor de peste hotare. 

Liberal democratii au propus Guvernului si Comisiei Electorale Centrale (CEC) sa deschida un numar suficient de sectii de votare in tarile in care exista comunitati ale moldovenilor. Acestor institutii li s-a cerut sa asigure desfasurarea unor campanii de informare in presa straina privind alegerile parlamentare si conditiile de desfasurare a scrutinului si sa aloce mijloace financiare pentru asigurarea participarii la vot a cetatenilor de peste hotare, transmite DECA-press.

Vlad Filat, liderul PLDM, a declarat ca „alegerile parlamentare din 2009 sunt hotaratoare pentru viitorul Republicii Moldova", iar „autoritatile statului sunt obligate sa asigure conditiile necesare pentru participarea la vot a unui numar cat mai mare de alegatori, inclusiv a cetatenilor care in ziua alegerilor se afla in afara Republicii Moldova".

T