Politic

Fiul regretatului poet Grigore Vieru s-a lansat in politica

Omul de afaceri Calin Vieru, fiul regretatului poet Grigore Vieru, s-a lansat in politica si va fi prezent in campania electorala din primavara 2009 pe listele Partidului Democrat Liberal din Moldova (PLDM).
Info-Prim Neo, 30 ianuarie 2009, 14:39

2009-01-30/15:10/ Chisinau (IPN) Acesta a fost prezentat vineri, 30 ianuarie, la o conferinta de presa de conducerea PLDM, desi este membru al partidului inca din luna noiembrie 2008, transmite Info-Prim Neo.

Calin Vieru si-a motivat decizia de a intra in politica prin faptul ca „miscarea continua si schimbarea spre bine este un lucru firesc pentru un barbat sanatos" si a spus ca a ales PLDM intrucat „pentru miscarea si schimbarea dorita dansii sunt cei mai potriviti". „La nivel de gandire si reflectii noi am descoperit o compatibilitate foarte buna. M-am regasit in echipa lor", s spus Calin Vieru.

Acesta a spus ca „va continua sa lupte pentru ceea ce a luptat maestrul (Grigore Vieru, n.r.)", insa va fi „mult mai pragmatic decat artist". Noul membru PLDM a spus ca este constient ca afacerile sale sunt supuse unui risc sporit din moment ce a intrat in politica, mentionand ca si-l asuma si stie ca „el (riscul, n.r.) se va forma in timp". „Pana acum n-am simtit un atentat direct. Au fost multe controale fiscale si din partea politiei economice, dar le-am considerat normale atat timp cat acestea ii vizau si pe vecini", a spus Calin Vieru. De asemenea, acesta a calificat controalele ca fiind „prea distrugatoare".

Vieru a evitat sa spuna al catulea va fi pe lista electorala. Vlad Filat, liderul PLDM, a precizat insa ca „figura notorie Calin Vieru va fi prezent intr-o pozitie importanta si va avea posibilitatea sa indeplineasca lucrurile pentru care a luptat tatal sau".

Intrebat de ce nu a fost prezentat pana acum in calitate de membru PLDM, Filat a spus ca asa a fost conjunctura si a mentionat ca „spera ca macar in acest caz sa nu existe speculatii din partea oponentilor politici". Potrivit lui Filat, „aceasta nu este ultima surpriza pe care o pregateste conducerea partidului".

In cadrul aceleiasi conferinte membrii PLDM au spus ca „se angajeaza sa faca o campanie electorala corecta si pozitiva, deschisa, constructiva". „Ne angajam sa promovam o campanie dominata de spiritul tolerantei, adevarului si pluralismului, sa nu utilizam tehnici murdare, care au ca scop denigrarea concurentilor", a spus Vlad Filat.

Totodata, presedintele PLDM a spus ca „nu vor raspunde la provocari si nu vor reactiona asa cum doresc unii sa reactioneze la atacurile lansate". „Noi vom veni cu argumente, cu programe si solutii", a mai spus Filat, adaugand ca „argumentul este cea mai puternica arma".

In aceasta saptamana PLDM l-a prezentat ca nou membru de partid pe Iurie Leanca, care pana acum a detinut si functia de vicepresedinte al Grupului Financiar si Industiral SA „Ascom" si despre care Filat a anuntat ca va figura pe lista candidatilor PLDM la formarea viitorului Guvern.

T