Politic

Miscarea "Ravnopravie" nu a ajuns la un acord cu Uniunea Centrista

Miercuri Congresul republican al Uniunii Centriste din Moldova (UCM), reprezentat de 130 de delegati din toate raioanele republicii, a aprobat lista electorala a candidatilor partidului la alegerile parlamentare.
INFOTAG, 5 februarie 2009, 17:25

Chisinau, 5 februarie ( INFOTAG ). Dupa cum transmite INFOTAG, ex-premierul Vasile Tarlev a prezentat delegatilor tactica si strategia UCM la apropiatele alegeri parlamentare. El a numit aliatii cu care UCM va merge la alegeri. Printre acestia se numara Partidul Popular Republican (PPR), Partidul "Legea si Ordinea", miscarile "Ravnopravie" si "Edinaia Gagauzia".

Tarlev a comunicat ca pe listele partidului vor fi inclusi trei reprezentanti ai miscarii "Edinaia Gagauzia", 8 candidati din partea PPR si trei persoane din partea miscarii "Ravnopravie" (Gavrilov, Gaidarji, Tuleantev).

Tarlev a mai spus ca pe lista UCM sint rezervate locuri si pentru candidatii din Transnistria.

Primii pe lista UCM sint: Vasile Tarlev, Mihai Petrache, Gheorghe Avornic, Gheorghe Amihalachioaie, Feodor Gagauz.

Surse apropiate de conducerea UCM au comunicat pentru INFOTAG ca pe lista partidului nu figureaza numele liderului miscarii "Ravnopravie", Valerii Climenco.

MISCAREA "RAVNOPRAVIE" VA MERGE SINGURA IN ALEGERI - VALERII CLIMENCO

Chisinau, 5 februarie ( INFOTAG ). Miscarea "Ravnopravie" va merge singura in alegeri, a declarat liderul ei, Valerii Climenco.

In interviul acordat agentiei INFOTAG, Climenco a spus ca "a trecut timpul aliantelor".

"Tarlev ne-a propus sa mergem in alegeri impreuna, insa nu am ajuns la un comun acord si cred ca deja trenul a plecat", a spus Climenco.

Liderul de partid spune ca pentru prima data aude ca "Ravnopravie" este o aliata a UCM.

"Tarlev este un proiect al lui Voronin. De aceea este acelasi lucru sa-l votezi pe el sau pe comunisti", a conchis Climenco.

 

T