Social

Ajutorul umanitar acordat de România a ajuns la Nemţeni

Coloana din opt autocamioane a ajuns, joi 9 iulie, la Nemţeni, raionul Hânceşti, în jurul orei 14.00.
Moldova Azi, 9 iulie 2010, 17:57

Potrivit serviciului de presă al guvernului moldovean, ajutorul acordat Republicii Moldova constă în 10 bărci pneumatice cu echipament complet, 8 autocamioane de intervenţie, 5 motopompe remorcabile şi 5 motopompe transportabile.

Ajutorul mai cuprinde 30.000 de saci pentru nisip, 1.000 de perechi cizme de cauciuc, 15.000 mp material polietilenă pentru apărare diguri şi 10 tone de apă potabilă îmbuteliată.

De asemenea, la Nemţeni a ajuns şi un detaşament de intervenţii al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, format din 24 subofiţeri şi 2 ofiţeri.

Aflat la faţa locului, premierul Vlad Filat a spus că autocamioanele şi personalul ce a însoţit coloana cu ajutoare umanitare vor rămâne în zona afectată de calamitate pentru a ajuta la lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

Vlad Filat a mulţumit Guvernului României pentru reacţie promptă la solicitarea Guvernului Republicii Moldova de acordare a ajutoarelor umanitare, menționând că este un gest prietenesc, care merită toată aprecierea.

 

T