Politic

Candidatii electorali ezita sa-si scoata averea la vedere

Demnitarii care pretind la un mandat de deputat, nu se grabesc sa-si faca publica declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru 2008 in cadrul campaniei „Avere la vedere", initiata de Asociatia Presei Independente (API) si Alianta Anticoruptie.
Reporter.md, 12 februarie 2009, 17:37

De la lansarea campaniei, doar cinci candidati electorali au acceptat sa-si publice declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru 2008 pe site-ul API - www.api.md

De mentionat ca saptamana trecuta, si-a facut public averea, deputatul Vitalia Pavlicenco. Aceasta impreuna cu membrii familiei sale a obtinut in 2008 la locul de munca de baza, un venit de peste 250 mii lei. Vitalia Pavlicenco a mai declarat ca in anul trecut a primit in calitate de donatie din Germania un autoturism model „Ford Mondeo" in valoare de 8 730 euro.

Printre cei care si-au scos averea la vedere se mai numara speakerul Marian Lupu, primarul capitalei Dorin Chirtoaca, primarul de Floresti Iurie Tap, deputatul Veaceslav Untila, ministrul Dezvoltarii Informationale Pavel Buceatchi si primarul de Carpineni Iurie Vintila.

? de notat ca doar ultimii doi demnitari mentionati, nu se regasesc pe listele partidelor politice inregistrate in cursa electorala.

Amintim ca deputatii, ministrii, consilierii locali, functionarii publici, alti demnitari care considera ca nu au ce ascunde si sustin principiul transparentei veniturilor obtinute de ei, sunt incurajati si-n continuare sa-si faca publica declaratia de avere in intregime, plasand-o pe pagina web a API - www.api.md.

T