Economic

Scaderea preturilor la calatorie nu va majora numarul de pasageri - directorul Garii de Nord

Scaderea preturilor la calatoriile cu autobuzul cu 10% nu va majora numarul de pasageri, considera directorul SA "Gara de Nord", Liubovi Lagovschi.
INFOTAG, 16 februarie 2009, 17:01

Chisinau, 16 februarie ( INFOTAG ). Solicitata de corespondentul INFOTAG, ea a comunicat ca zilnic de la gara de nord pleaca cca. 3,4 mii de persoane, iar in zilele de odihna de doua ori mai multi.

Potrivit directorului, pentru soferi si transportatori scaderea preturilor nu este una binevenita, deoarece pretul combustibilului este una din componente, dar mai sint si alte cheltuieli pentru ca oamenii sa calatoreasca comod.

"In acest an se observa o scadere a fluxului de pasageri. Posibil, acest lucru tine de criza financiara. In decembrie 2008 numarul pasagerilor transportati s-a redus cu 27 mii, in comparatie cu decembrie 2007. Astfel, pentru 2008 avem pierderi de 2 mil. lei", a spus Lagovschi.

Fiodor Copa, soferul unui microbuz de pe ruta Chisinau-Lipcani spune ca nu merita ca soferii sa se mai gindeasca la vreun venit, in conditiile scaderii tarifelor la calatorie si majorarea preturilor la piesele de schimb.

"In masina sint 18 locuri, insa pleaca doar 8-10 persoane. Azi dimineata la Lipcani au plecat doar doua persoane. In acelasi timp, motorina pentru dus-intors costa 650 lei. Iar salariul depinde de venit, de fluxul pasagerilor", a spus soferul.

Reprezentantul firmei "Pat-9", Timofei Rotari, a spus ca "din cauza scaderii preturilor la combustibil multi au inceput sa mearga cu masinile proprii, ceea ce duce la pierderi pentru transportatori".

INFOTAG precizeaza: Zilnic de la Gara de Nord pleaca pina la 400 de curse. In 2008 au fost transportati 1,6 mil. pasageri, in 2007 - 1,7 mil.

T