Politic

Echipa lui Dudoglo sprijină PSD în alegeri

Echipa primarului municipiului Comrat, Nicolae Dudoglo, sprijină în campania electorală pentru alegerile parlamentare Partidul Social Democrat (PSD). Anunţul a fost făcut luni, 23 februarie, în cadrul unei conferinţă de presă la Chişinău, transmite Info-Prim Neo.
INFOTAG, 23 februarie 2009, 18:13

2009-02-23/12:13/ Chisinau (IPN) Anna Harlamenco, preşedintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, soră a lui Nicolae Dudoglo, a declarat că echipa primarului de Comrat a decis să susţină PSD datorită programului propus de formaţiune. „Astăzi avem un mare duşman comun - criza financiară şi lipsa locurilor de muncă. De aceea am decis să mergem cu acest partid care are cel mai serios şi puternic program anti-criză", a spus Harlamenco. Potrivit acesteia, programul PSD este atrăgător pentru UTA Găgăuzia şi prin faptul că prevede alegerea directă a preşedintelui R. Moldova, deputaţilor şi judecătorilor, ceea ce ar permite integrarea regiunii în structurile naţionale.

Harlamenco a menţionat că, înt ru susţinerea partidului, membrii echipei vor face agitaţie electorală şi propagandă PSD în autonomie. Totodată, ea a precizat că nu intenţionează să candideze la parlamentare şi nu va părăsi fotoliul de preşedinte al Adunării Populare în campania electorală.

La conferinţa de presă au mai participat consilierul independent în Consiliul orăşănesc Ceadâr-Lunga, Serghei Gasta, şi preşedintele-adjunct al Consiliului municipal Comrat, Gheorghe Arabadji. Cei doi au declarat că toată echipa lui Dudoglo, care ar avea susţinători practic în toate localităţile din UTA Găgăuzia, susţine PSD.

Preşedintele PSD, Dumitru Braghiş, a menţionat că în acest fel PSD are deja reprezentanţi care lucrează cu alegătorii de la toate secţiile de votare din autonomie. „PSD mizează mult pe campania de la uşă la uşă. Până acum membrii PSD au discutat cu circa 820 mii de alegători, dintre care 125 mii au declarat că vor vota pentru PSD. O campanie similară a început săptămâna curentă şi în Găgăuzia", a spus Braghiş.

Anterior, echipa başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, şi-a declarat sprijinul pentru alt partid - Uniunea Centristă din Moldova (UCM). Echipa başcanului şi-a asumat angajamentul să convingă 75% din electoratul Găgăuziei să voteze pentru partidul condus de ex-premierul Vasile Tarlev, după ce UCM a semnat un acord cu Partidul Popular Republican (PPR), al cărui vicepreşedinte este guvernatorul Găgăuziei.

T