Politic

Presedintele CHDOM se vrea deputat independent

Presedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului (CHDOM) din RM, Stefan Uratu, a depus luni, 23 februarie, documentele la Comisia Electorala Centrala (CEC) pentru a participa la alegerile parlamentare din 5 aprilie in calitate de candidat independent, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 24 februarie 2009, 17:57

2009-02-23/16:57/ Chisinau (IPN) Acesta s-a aratat optimist si a spus ca va acumula mai mult de 3% din voturile cetatenilor (3 % este pragul electoral pentru candidatii independenti, n.r.). „Eu sunt convins ca oamenii vor sa le apar drepturile", a declarat Uratu presei, mentionand ca una dintre lozincile sale suna in felul urmator: „Crede, voteaza si te salveaza".

Stefan Uratu a declarat ca s-a decis sa se lanseze in politica dupa incidentul petrecut la inceputul lunii februarie in fata Procuraturii Generale, cand a participat la un miting de protest care a degenerat intr-o bataie. „Cand am vazut ca guvernarea ne poarta cu minciunile si nici partidele nu pot sa intervina intr-un mod efectiv am zis ca trebuie sa fiu in sanul acestei puteri, pentru a putea efectua schimbarea spre bine", a declarat Stefan Uratu. „Daca voi fi in Parlament, cred ca voi putea sa deschid mai multe usi decat mi se deschid acum si voi fi purtatorul de cuvant al oamenilor", a mai spus presedintele CHDOM.

Stefan Uratu are 58 de ani. A fost membru al Partidului Comunist pana in 1989, iar de atunci nu a mai figurat pe listele vreunui partid politic si nu a participat la niciun scrutin.

El este al doilea aspirant independent la un loc in viitorul legislativ. Primul a depus documentele Sergiu Banari, membru in Consiliul municipal Balti, in varsta de 29 de ani.

Pentru a se lansa oficial in campania electorala cei doi trebuie sa fie inregistrati de CEC, in termen de maxim 7 zile de la data depunerii dosarului.

Tot astazi la CEC a depus documentele si Partidul Ecologist „Alianta Verde" din Moldova. Acesta va fi al doisprezecelea partid politic care va participa in campanie, in cazul in care va fi inregistrat de CEC.

T