Politic

Vladimir Plahotniuc şi-a transmis afacerile în administrarea managerilor, pentru a se ocupa de politică

Omul de afaceri Vladimir Plahotniuc, care este al doilea în lista Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, a anunţat că şi-a transmis afacerile în administrarea unei echipe de manageri, pentru a se ocupa pe deplin de politică.
INFOTAG, 25 noiembrie 2010, 12:40

După cum transmite INFOTAG, miercuri seara, la emisiunea "Agenda campaniei electorale" de la postul de televiziune Prime, el a spus că a lăsat proiectele "cu sufletul împăcat" unei echipe de manageri şi nu se îngrijorează în privinţa schimbării serioase în cariera şi în viaţa sa.

"Pentru mine businessul şi banii nu sunt un scop în sine, ci un mijloc de a atinge scopul. Companiile pe care le-am condus au atins culmea dezvoltării pentru Moldova - mai departe nu poate fi, având în vedere limitele pieţei noastre. Dar mai am încă multă energie pentru a crea şi a construi. De aceea cunoştinţele şi deprinderile pe care le-am acumulat în businessul mare îmi permit să obţin succese în politică, pentru binele ţării", a spus Plahotniuc.

El se consideră o persoană asigurată şi independentă pe plan financiar şi consideră că opinia publică este de partea lui.

"Sînt gata să mă implic cu toate puterile în cauza dezvoltării ţării. Sunt cunoscut ca un om săritor la nevoie, mereu gata să ofer ajutor, iar acest lucru e mai important decât nişte oarecare atacuri a doi rataţi care ţipă, care încearcă să adune capital sau pur şi simplu sânt dirijaţi de propria invidie. Acest lucru nu trebuie confundat cu opinia publică. Atacurile lor se asociază cu agonia unei drosofile care se crede asasin politic sau cu delirul a doi paranoici care se folosesc de tribuna publică pentru a otrăvi atmosfera campaniei electorale", a spus el, avându-i în vedere pe activiştii Mişcării Antimafie, candidaţii la funcţia de deputat Sergiu Mocanu şi Viorel Ţopa.

Întrebat dacă vrea să ajungă prim-ministru după alegeri, după cum se vehiculează în presă şi în cercurile politice, Plahotniuc a răspuns negativ. "Nu urmăresc să ajung în acest fotoliu, deşi dispun de toate calităţile necesare pentru această funcţie. În baza experienţei acumulate în afaceri pot propune ţării măsuri concrete de dezvoltare social-economică, spre deosebire de cei care au ocupat sau ocupă această funcţie. Un astfel de guvern pe care îl avem la moment nu va soluţiona problemele noastre, căci el însuşi este o problemă", consideră el.

Plahotniuc a promis că se va strădui să ocupe o funcţie care "va contribui în cea mai mare măsură la aplicarea experienţei şi cunoştinţelor sale în dezvoltarea economiei, consolidarea relaţiilor cu partenerii internaţionali".

Potrivit lui, el împărtăşeşte valorile social-democrate. "Europa de Vest în felul în care arată acum a fost construită de social-democraţi. Aceasta şi este acea abordare în administrarea statului de care are nevoie Moldova. Nici de liberalism, nici de comunism cu idealurile sale învechite, ci anume de social-democraţie, când se dezvoltă şi businessul, şi societatea", a menţionat Plahotniuc.

El nu a vrut să facă prognoze referitor la evoluţia în continuare a situaţiei politice din Moldova. „Nu joc în jocurile de noroc. Eu îmi pun un scop şi fac tot posibilul pentru a-l atinge. Aşa a fost în business, aşa va fi şi în politică", a menţionat el, citându-l pe Charles de Gaulle: "Politica este o problemă mult prea serioasă pentru a fi lăsată politicienilor".

© 2010 INFOTAG all rights reserved

 

T