Politic

Primul candidat independent este liber să înceapă campania electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat miercuri, 25 februarie, primul candidat independent în calitate de concurent electoral. Astfel, Sergiu Banari, membru în Consiliul municipal Bălţi se poate lansa oficial în campania electorală, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 25 februarie 2009, 17:28

2009-02-25/14:08/ Chisinau (IPN) Înregistrarea sa nu s-a produs fără incidente. CEC a constatat că circa 60 din cele peste 2 mii de semnături prezentate de acesta sunt false. Cu toate acestea, Banari avea suficiente semnături pentru a fi înregistrat.

Banari a spus că „argumentele prezentate de CEC sunt pregătite de PCRM". „Ei înţeleg că participarea mea la alegerile din 2009 va însemna micşorarea voturilor pentru partidul de guvernământ. Municipiul Bălţi a devenit ultima cetate a comuniştilor din Moldova. Sunt sigur că participarea mea în alegeri va fi o surpriză neplăcută pentru PCRM", a spus Sergiu Banari.

Potrivit lui, „campania electorală în municipiul Bălţi va f i mai degrabă un adevărat război dintre echipa sa şi cea a PCRM". „Pentru a trăi într-un stat de lege şi să ne integrăm în Uniunea Europeană trebuie în primul rând să încheiem epoca comuniştilor", a spus Banari.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, CEC a operat unele modificări în lista candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Social-Democrat.

T