Social

„Comunistul" nu delimiteaza declaratiile membrilor CEC de propriile comentarii

Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a cerut dreptul la replica de la ziarul „Comunistul", editat de Partidul Comunistilor din R. Moldova, in legatura cu faptul ca a fost tirajata o declaratie care nu-i apartine, informeaza Agentia Monitor Media.
MONITOR MEDIA, 17 martie 2009, 17:58

Ciocan a spus pentru „UNIMEDIA" ca „ziarul „Comunistul a indus lumea in eroare" intr-un articol (din 13 martie) din care reiesea ca ar fi declarat ca unii candidati la functia de deputat din opozitie au cheltuit mai multi bani pentru alegeri decat au castigat anul trecut. Potrivit ziarului comunistilor, Ciocan ar fi dat si nume.

Iurie Ciocan, citat de Agentia DECA-press si Hotnews.md (www.hotnews.md), sustine ca a fost intrebat intr-o conferinta de presa daca stie ca unii candidati au cheltuit mai mult decat au declarat, la care a raspuns ca stie. Aceasta a fost unica mea declaratie, a spus Ciocan.

Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a indemnat jurnalistii sa prezinte cu mai multa exactitate declaratiile membrilor autoritatii electorale „pentru a nu lasa spatii de interpretare". „In relatarile de presa, jurnalistii ar trebui sa delimiteze clar propriile comentarii de declaratiile oficiale ale membrilor CEC", a mai spus Ciocan.

T