Social

Expoziţie de fotografie lansată de Ziua Mondială a Libertăţii Presei

La data de 3 mai, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău a găzduit lansarea unei noi expoziţii de fotografie. Evenimentul a avut loc în cadrul Forumul Media Internaţional (Media International Forum) cu durata de o zi, organizat de către ONG-ul "Media-Art Dialog", pentru a sărbători libertatea jurnalistică şi a analiza amploarea acesteia.
Susan Coughtrie and Lucas Farcy, 6 mai 2011, 14:44

Mai mult de douăzeci de fotografii au fost prezentate în cadrul expoziţiei "Timpul de a alege. Moldova. Portret social ", în rezultatul unui concurs online, care a cuprins peste 200 de fotografii.

"Am fost captivaţi de amploarea expoziţiei", a declarat, în cadrul lansării John McConnico, preşedintele juriului la concursul de fotografie. "Moldova este o ţară mică, dar acest lucru nu se vede când te uiţi la aceste fotografii. Acestea reprezintă o bogată tapiserie"

McConnico, un fotograf american care trăieşte şi lucrează în Republica Moldova, a continuat: "Văzând această mulţime variată de fotografii, făcute la un nivel foarte înalt, îmi doresc chiar acum să plec direct la ţară, pentru a face şi eu fotografii".

Lansarea expoziţiei a avut loc în cadrul unui forum mass-media cu durata de o zi, intitulat "Libertatea de a alege. De la picturi pe stâncă la World Wide Web", desfăşurat astfel încât să coincidă cu Ziua Mondială a Libertăţii Presei.
Mai multe săli ale Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, au fost transformate în locuri de întrunire pentru atelierul de lucru, în care jurnalişti, fotografi şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale au purtat discuţii diverse referitoare la artă, mass-media şi Internet.

Expoziţia de fotografie va fi prezentată la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, str. M. Kogălniceanu 82, Chişinău, în decursul următoarelor două săptămâni.

 

T