Politic

Ambasadorul Romaniei, convocat la ministerul de Externe de la Chisinau

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEI) anunta ca l-a convocat pe Filip Teodorescu, ambasador roman in Moldova, care a fost atentionat asupra faptului ca, in urmatoarele zile, cetateni romani ar putea organiza actiuni publice cu caracter provocator la Chisinau, transmite DECA-press.
DECA-press, 20 martie 2009, 18:44

MAEI a comunicat sefului diplomatiei romane ca din informatiile de care dispune, pentru perioada 26-28 martie se intentioneaza organizarea deplasarii in masa la Chisinau a unor grupuri de cetateni romani pentru participarea la diferite activitati publice cu caracter electoral.

Chisinaul considera necesar sa atentioneze ca in perioada electorala nu sunt excluse anumite actiuni cu caracter provocator.

Autoritatile moldovenesti solicita Bucrestiului sa verifice aceste informatii sa previna implicarea cetatenilor romani in actiuni provocatoare, ce ar putea avea drept scop destabilizarea situatiei interne din Republica Moldova.

Totodata, autoritatile de la Chisinau anunta ca vor intreprinde toate masurile pentru a nu admite astfel de situatii, „care ar periclita bunele relatii intre Moldova si Romania".

Autoritatile de la Bucuresti nu a comentat convocarea ambasadorului roman la Chisinau. 

T