Politic

Lupta dintre PL şi PLDM în Parlament continuă

Noi neînţelegeri între deputaţii Partidului Liberal şi Partidului Liberal Democrat. De această dată, liberalii au refuzat să susţină modificări la un proiect de lege ce prevede noi împuterniciri pentru prim-ministrul Republicii Moldova. Proiectul a fost remis spre reexaminare în Comisia economie, buget şi finanţe.
Info-Prim Neo, 15 iulie 2011, 14:11

Modificările propuse sunt la Legea privind rezervele materiale de stat. Dacă vor fi votate, premierul va avea împuternicirea să dispună eliberarea imediată a bunurilor din rezervele materiale ale statului în situaţii de maximă urgenţă determinate de forţă majoră. Autorii modificărilor susţin că astfel vor fi create condiţii pentru a interveni operativ la realizarea măsurilor de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale şi de altă forţă majoră.

Neînţelegerile au început atunci când preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, liberal-democratul Veaceslav Ioniţă, nu a pomenit parlamentarilor că avizul dat de comisie acestui proiect este negativ. Deputatul PL, Vadim Cojocaru, a intervenit, cerând să nu fie indus în eroare plenul Parlamentului. „În comisie acest proiect nu a fost votat. Noi am fost împotrivă. Comisia nu a înaintat spre plen aceste modificări la proiect. De ce spuneţi una, dar realitatea este alta?", a subliniat parlamentarul liberal.

După lungi discuţii şi comentarii, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că remite proiectul spre reexaminare comisiei de profil . „Se remite în Comisiei pentru muncă suplimentară, pentru că văd ce se întâmplă aici", a spus Marian Lupu.

PL şi PLDM s-au acuzat reciproc şi la şedinţa de joi, 14 iulie, după ce liberal-democraţii nu au votat pentru includerea pe ordinea de zi a iniţiativei liberalilor de acordare a atribuţiilor suplimentare primarului general al municipiului Chişinău.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T