Politic

Consilierii liberali nu vor participa la şedinţa CMC până la soluţionarea situaţiei privind aliaţele în teritoriu

"Până când situaţia privind alianţele în teritoriu nu va fi soluţionată, consilierii Partidului Liberal nu se vor prezenta la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău". Declaraţia a fost făcută vineri de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, după ce prima şedinţă a CMC a fost anulată din lipsă de cvorum, pentru că aleşii locali din AIE nu au venit la şedinţă.
INFOTAG, 15 iulie 2011, 17:03

Chirtoacă a spus că la moment situaţia privind alianţele în teritoriu nu numai că este incertă, ci şi îngrijorătoare.

"Nu este cvorum, noi avem alte activităţi. Vrem să vedem ce va fi cu alianţele democratice la Chişinău. Pe noi ne îngrijorează cazurile din raioanele Briceni, Edineţ şi Sîngerei. Lucrurile trebuie să meargă în direcţia pe care ne-am asumat-o până acum", a spus Chirtoacă.

El spune că e bine că PCRM a declarat că vrea să se apuce de lucru în CMC.

"O să vedem cum o să lucreze comuniştii în următorii patru ani. Adică la Parlament absentăm, dar la CMC ne rupem în figuri că ne doare de soarta cetăţenilor", a spus Chirtoacă.

În contextul în care consilierii PLDM au afirmat că liberalii le-au solicitat să nu se prezinte la şedinţa de astăzi, Chirtoacă a spus "noi am spus că nu ne prezentăm la şedinţă, însă nu le-am solicitat colegilor din PLDM sau PDM să nu se prezinte la şedinţele CMC".

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T