Politic

CMC a fost constituit

Din a doua tentativă, Consiliul municipal Chişinău a fost constituit. La şedinţă au fost prezenţi 50 de consilieri din 51 aleşi.
Info-Prim Neo, 18 iulie 2011, 16:02

Şedinţa a fost deschisă de către decanul de vârstă, Vasile Carafiz, consilier pe listele PCRM. După care, aleşii locali şi-au ridicat legitimaţiile, iar primii au fost reprezentanţii formaţiunii cu cei mai mulţi aleşi locali votaţi - PCRM.

La şedinţa de constituire a fost lipsă doar Valentin Guznac, singurul consilier al PDM. Acesta îşi va ridica legitimaţia de ales local în afara şedinţei festive. Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a anunţat că Valentina Buliga, care a deschis lista candidaţilor democraţi pentru CMC, a renunţat la mandatul de consilier în favoarea funcţiei de ministru al muncii pe care o deţine.

În aceeaşi şedinţă a avut loc şi ceremonia de învestire a primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care este la al doilea mandat. Contracandidatul său în alegeri, Igor Dodon, care a obţinut mandatul de consilier pe listele PCRM, l-a felicitat pe primar cu ocazia învestii, strângându-i mâna şi urându-i succes.

CMC urma să fie constituit încă la 15 iulie, dar şedinţa a fost amânată din cauza lipsei de cvorum. Atunci în sală au fost prezenţi doar 26 de consilieri municipali, din partea PCRM.

CMC este format din 26 de consilieri PCRM, 17 - PL , 7 - PLDM şi 1 - PDM.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T