Politic

Miniştrii PDM vor pleca din guvern doar cu toată echipa

Tentativele premierului Vladimir Filat de a-l exclude din cadrul Guvernului de coaliţie al Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) pe vicepremierul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, sînt sortite eşecului.
INFOTAG, 18 iulie 2011, 17:01

Potrivit surselor din cadrul conducerii PDM, care au solicitat anonimatul, în corespundere cu algoritmul de partajare a funcţiilor în cadrul coaliţiei de guvernare Ministerul Economiei aparţine PDM.

"Valeriu Lazăr poate pleca din Guvern doar cu o condiţie principială - dacă din componenţa Executivului pleacă toată echipa PDM", a spus sursa.

Interlocutorul agenţiei a menţionat că PDM nu va accepta lichidarea prezidiului Guvernului, împotriva căruia pledează premierul Vladimir Filat.

"Astfel de structuri, precum prezidiului Guvernului există în multe alte state în care funcţionează guverne de coaliţie", a precizat sursa.

Potrivit conducerii PDM, prezidiul Guvernului oferă posibilitatea membrilor coaliţiei de a exclude de pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului chestiunile problematice, fiind acceptate doar chestiunile care au fost coordonate în cadrul AIE.

PDM are patru miniştri în Guvernul Filat 2 - Valeriu Lazăr, Pavel Filip (Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor), Valentina Buliga (Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei) şi Marcel Răducan (Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale).

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T