Politic

Liberal-democraţii susţin că Mihai Ghimpu tensionează situaţia din Alianţă

Partidul Liberal Democrat (PLDM) susţine că liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, tensionează situaţia din cadrul Alianţei de guvernare, lansând acuzaţii şi insinuări fără probe la adresa deputatului PLDM, Veaceslav Ioniţă.
INFOTAG, 20 iulie 2011, 10:11

Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a opinat, marţi într-o conferinţă de presă, că "Mihai Ghimpu nu-şi poate controla emoţiile".

"Ghimpu trebuia să respecte procedura, adică să aştepte raportul Comisiei parlamentare de anchetă. După ce Comisia va trage concluziile privind cine a comis eroarea în aşa-numita lege a cazinourilor, el ca orice deputat va putea face comentarii", a spus Streleţ.

Potrivit lui, Ioniţă se află peste hotare, însă la întoarcere ar putea să-l acţioneze pe Ghimpu în judecată.

"Noi vrem să impulsionăm funcţionarea Alianţei. Cei însă care nu mai au idei ce să facă, menţin coaliţia într-o tensiune permanentă ca mai apoi să spună că nu au puteri să guverneze în Alianţă", a menţionat Streleţ.

Colegul lui de fracţiune, Tudor Deliu, a adăugat că "înainte de a lansa acuzaţii, Ghimpu ar fi trebuit să citească Legea de bază şi să se documenteze cu privire la prezumţia nevinovăţiei".

"Ca mare pretins jurist, el ar fi trebuit să ştie că nu poţi învinui omul fără de probe. Nu mă refer la domnul Ghimpu, însă de obicei hoţul strigă cel mai tare prindeţi hoţul. Sperăm că săptămîna aceasta va fi prezentat raportul Comisiei de anchetă, însă deputaţii nu sunt anchetatori. Pentru asta există alte instituţii", a punctat Deliu.

Mihai Ghimpu a declarat luni, într-o emisiune la postul naţional de televiziune, că liberal-democratul Veaceslav Ioniţă a schimbat nişte cifre în politica fiscală privind taxele de întreţinere a cazinourilor, în urma cărui fapt statul a fost prejudiciat cu 6 mil. lei.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T