Politic

Partidul "OBNOVLENIE" din Tiraspol l-a exclus din rândurile sale pe Evghenii Şevciuc

Comitetul Central al Partidului "Obnovlenie" din Tiraspol l-a exclus din rândurile sale pe fondatorul şi fostul lider al partidului, Evghenii Şevciuc. Despre aceasta a anunţat actualul lider al partidului şi preşedintele Sovietului Suprem, Anatolii Caminschii, în cadrul unui interviu pentru "Komsomoliscaia Pravda" în Moldova.
INFOTAG, 20 iulie 2011, 10:26

El consideră că "mai mulţi ani la rînd Şevciuc şi-a făcut imaginea utilizând în acest scop partidul".
"Obnovlenie" i-a acordat un grad înalt de încredere. Cu regret, Şevciuc nu a simţit responsabilitate pentru această încredere. El a început să privească lupta politică drept o vendetă personală, iar partidul - ca un instrument de luptă pentru puterea personală", a spus Caminschii.

Potrivit lui, "această stare de lucruri nu a fost trecută cu vederea de unele structuri internaţionale, care nu sunt interesate în existenţa RMN, şi care îl direcţionau pe Şevciuc în interesele lor".
"Istoria cunoaşte multe exemple de acest fel de aventurism. Şi toate au acelaşi final. Acum Şevciuc învinuieşte pe toţi pentru eşecul său: partidul, preşedintele Igor Smirnov, Kremlinul ... Numai nu pe sine", a precizat el.

Evghenii Şevciuc era considerat drept unul dintre cei mai puternici contracandidaţi ai lui Igor Smirnov în cadrul alegerilor prezidenţiale precedente din anul 2005. Partidul condus de el "Obnovlenie" avea cele mai multe mandate în Sovietul Suprem şi de nenumărate ori a criticat activitatea liderului autoproclamatei RMN, Igor Smirnov, iar în 2009 a venit cu iniţiativa de a modifica Constituţia, limitând astfel puterea preşedintelui. Prioritate s-a dat însă Constituţiei prezidenţiale, iar Şevciuc şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Sovietului Suprem.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T