Politic

Până la sfârşitul anului, va fi creat un Centru pentru investigarea crimelor cibernetice

Până la sfârşitul anului, la propunerea Procuraturii Generale, va fi creat Centrul naţional de investigare a crimelor cibernetice.
Info-Prim Neo, 20 iulie 2011, 14:47

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie, în prezent Procuratura Generală coordonează, conduce şi exercită urmărirea penală, dar şi reprezintă învinuirea în instanţă de judecată pe cauzele privind infracţiunile informatice şi cele din domeniul telecomunicaţiilor.

Proiectul conceptului Centrului naţional de investigare a crimelor cibernetice a fost examinat recent de către Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului.

În decembrie 2010, secţia de profil a Procuraturii Generale a elaborat un Ordin interdepartamental cu privire la aprobarea Planului comun de Acţiuni în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii cibernetice.

Documentul respectiv a fost aprobat de 10 instituţii de stat, care sunt incluse în calitate de autorităţi responsabile de executarea acestuia: Procuratura Generală, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Institutul Naţional al Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Serviciul Vamal, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei etc.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T