Politic

Despre prezidiului Guvernului se va discuta la toamnă

Proiectul de lege cu privire la abolirea prezidiului Guvernului, propus de Partidul Liberal Democrat (PLDM), va discutat la toamnă. În context, va fi format un grup de lucru care va propune deputaţilor un nou proiect al Legii Guvernului, care este veche de 15 ani. Declaraţii în acest sens au făcut liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) după şedinţa Consiliului AIE.
Info-Prim Neo, 21 iulie 2011, 11:17

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, a declarat că PLDM nu a insistat asupra acestui subiect în cadrul şedinţei şi s-a convenit că se va reveni în toamnă. „Dacă s-ar fi insistat să se meargă acum la adoptarea acestei legi, aceasta ar fi însemnat acţiuni care vin contrar prevederilor semnate de cele trei componente ale Alianţei. Îmi pare că această poziţie este una foarte paşnică, constructivă, este una judicioasă. Nu s-a pedalat pe acest subiect", a declarat Marian Lupu.

Preşedintele PDM a spus că, în general, partidul nu consideră că prezidiul este o problemă, dar este gata să discute per ansamblu o nouă lege modernizată privind Guvernul. „Noi nu vedem că acest prezidiu ar fi format bariere în funcţionarea Guvernului. Pe parcursul a 6 luni, Guvernul a aprobat 500 de acte normative şi la nivelul prezidiului Guvernului, s-au purtat discuţii pe marginea a două sau trei din ele. Faceţi conluziile. Noi am propus să mergem pe altă cale. Legea Guvernului este o lege care are deja 15 ani, am convenit ca să formăm un grup care timp de câteva luni să muncească serios, competent şi să propună un proiect a Legii Guvernului", a declarat Marian Lupu.

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a spus că problema nu este în prezidiu, ci în oameni. „Prezidiul la Guvern, e ca Biroul Permanent la Parlament. Cred că este corect să fie, se întâlnesc şi discută care este ordinea de zi, şi ce este rău în aceasta? La moment, nu vedem necesitatea anulării acestui prezidiu", a declarat Mihai Ghimpu.

Într-o conferinţă de presă, PLDM a propus anularea prezidiului Guvernului pe motiv că ar influenţa negativ funcţionalitatea Guvernului.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T