Politic

Liderii AIE s-au înţeles să stabilizeze situaţia din Alianţă

Liderii partidelor Liberal Democrat, Democrat şi Liberal s-au înţeles în cadrul şedinţei Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) de miercuri să stabilizeze situaţia din Alianţă.
INFOTAG, 21 iulie 2011, 13:23

Liberalul Mihai Ghimpu a menţionat după şedinţă că "pentru a aduce stabilitatea politică în ţară, este nevoie mai întâi de stabilitate în coaliţia de la guvernare".

"Unul din principalele aspecte ale stabilităţii este alegerea preşedintelui. Ne-am înţeles să discutăm modalităţile de alegere a acestuia într-un grup de lucru specializat, asta după ce Curtea Constituţională îşi va prezenta avizul. Indiferent de modul de alegerea a şefului statului, ne-am înţeles să muncim la îmbunătăţirea noului proiect de Constituţie. Când va fi timpul potrivit pentru modificarea Legii supreme, vom avea proiectul la îndemână", a explicat Ghimpu.

De asemenea, liderii AIE au discutat despre acţiunile ce urmează a fi organizate cu ocazia aniversării de 20 de ani de la proclamarea Independenţei R. Moldova, precum şi despre proiectele de legi care urmează a fi examinate până la finele lunii curente. De asemenea, au fost discutate şi planurile parlamentare pentru sesiunea de toamnă-iarnă.

Referitor semnarea unor acord privind formarea coaliţiilor locale, premierul Vladimir Filat a constat cu regret că "nu mai are rost semnarea vreunui document, odată ce majoritatea preşedinţilor de raioane au fost aleşi".

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T