Economic

Ministrul Agriculturii consideră că piaţa centrală din Chişinău este monopolizată

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, consideră că Paiaţa Centrală din Chişinău este monopolizată, iar din această cauză producătorii agricoli nu au acces în piaţă pentru a-şi comercializa producţia.
INFOTAG, 26 iulie 2011, 17:21

Ministrul a declarat că, deşi Piaţa Centrală este o întreprindere municipală, aproape 80% din teritoriul pieţei este privatizat.

"Nu pot să dau nume de familii care au monopolizat piaţa, dar probabil sunt cei care s-au descurcat mai bine în afaceri şi au relaţii cu organele publice locale. Însă putem să vorbim mult despre cine a monopolizat piaţa, dar acest lucru nu va ajuta pe nimeni. Trebuie să întreprindem măsuri concrete", a spus Bumacov.

El a menţionat că nu are nicio influenţă asupra Piaţei Centrale, decât prin intermediul Agenţiei sanitar-veterinare, care monitorizează comercializarea produselor de origine animală.

"Am încercat să fac ordine la piaţă şi l-am demis din funcţie pe medicul veterinar-şef, care nu-şi făcea datoria. Ştiţi cum se comercializa peştele şi carnea în condiţii anti-sanitare, în stradă, fără frigidere? Mai departe este datoria administraţiei locale ca să facă ordine", a subliniat ministrul.

Acesta a menţionat că, deşi avem multe pieţe, producătorii simpli nu au acces la ele.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T