Social

8 000 euro estorcaţi pentru legalizarea unor construcţii neautorizate

Directorul unei firme din capitală a fost reţinut în flagrant delict de către ofiţerii Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC), fiind bănuit de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat de presă al CCCEC.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 10:48

Potrivit Centrului anticorupţie, bărbatul ar fi extorcat şi primit 2 000 euro pentru a influenţa funcţionarii din cadrul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru şi alte organe abilitate pentru obţinerea documentelor de legalizare a unor construcţii neautorizate, amplasate în strada Studenţilor din capitală.

În urma măsurilor operative de investigaţii, directorul a fost reţinut în oficiul din strada Ceucari, în momentul primirii celor 2 000 euro marcaţi „mită CCCEC".

Potrivit CCCEC, la 14 iunie, sub controlul ofiţerilor CCCEC, în cadrul aceleiaşi cauze penale, directorului i-au mai fost livraţi 2 000 euro, acţiunile date fiind documentate cu ajutorul tehnicii speciale.

Astfel, acesta a primit 4000 de euro, suma totală extorcată fiind de 8000 de euro.

Pe marginea acestui caz a fost intentată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Acest tip de infracţiune se pedepseşte cu amendă de la 20 000 lei până la 60 000 lei sau de la 2 la 6 ani de închisoare.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 

T