Economic

ROSPOTREBNADZOR a rebutat mai puţin vin moldovenesc în 2011 decât în anul trecut

În primele şapte luni ale anului curent, Serviciul sanitar federal al Rusiei "Rospotrebnadzor" a rebutat doar 14 loturi de vin moldovenesc sau cu 140 loturi de vin mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2010.
INFOTAG, 28 iulie 2011, 11:11

Potrivit datelor "Rospotrebnadzor", Rusia a respins 536,6 mii litri de vin în anul curent, pe motiv că nu ar corespunde parametrilor de calitate şi inofensivitate, în timp ce în anul trecut au fost rebutate din acelaşi motiv 2,2 mil litri de vinuri, divinuri şi vinuri brute.

Potrivit Serviciului sanitar rus, în anul curent companiile moldoveneşti au devenit mai exigente în ceea ce priveşte controlul calităţii.

"Rospotrebnadzor" informează că, în primele şapte luni ale acestui an, pe piaţa rusă din Moldova au intrat 1863 loturi de vinuri, 252 loturi de divinuri şi 99 loturi de vinuri brute, în volum total de 11,48 mil litri.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a spus că "Rusia nu mai este principala piaţă de desfacere a producţiei alcoolice moldoveneşti, poziționându-se pe locul trei, după Ucraina şi Belarus".

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T