Politic

Valeriu Streleţ: Opoziţia din interiorul AIE a afectat eficienţa lucrărilor Parlamentului

În interiorul Alianţei de guvernare există opoziţie, iar aceasta a afectat eficienţa lucrărilor sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, liderul grupului parlamentar al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ.
INFOTAG, 1 august 2011, 13:40

El susţine că "opoziţia din Alianţă este alimentată de frustrările acelora care au obţinut scoruri modeste în campania electorală".

"Situaţia în care partenerii noştri de coaliţie s-au perindat în postura de opoziţie a afectat capacitatea de muncă a Parlamentului. Avem mai multe când partenerii de Alianţă au blocat proiecte privind demonopolizarea pieţei metalelor feroase, precum şi sporirea capacităţii de intervenţie a Primului-ministru în situaţii de criză, acordarea de facilităţi deputaţilor care au votat Independenţa, renunţarea la Prezidiumul Guvernului şi altele", a enumerat Streleţ.

Potrivit lui, sesiunea s-a încheiat prea repede, iar multe proiecte importante, propuse de liberal-democraţi, nu au fost adoptate sau au fost blocate de colegii din Alianţă.

El şi-a exprimat speranţa că viitoarea sesiune a Parlamentului va fi mult mai eficientă şi mai responsabilă, iar rezultatele - resimţite de fiecare cetăţean în parte. De asemenea, PLDM îşi propune să găsească o soluţie pentru a responsabiliza deputaţii din PCRM, care nu s-au prezentat la şedinţele legislativului.

"Absenteismul de la lucrările în plen trebuie pedepsit financiar, trebuie să găsim măsuri eficiente de contabilizare a absenţelor deputaţilor şi de disciplinare a celor ce sunt plătiţi din bani publici", susţine Streleţ.

Deputatul a adăugat că PLDM nu a votat unele proiecte înaintate de PL privind administraţia publică locală, din motiv că ele "promovează interese personale".

"În sesiunea de toamnă - iarnă vom discuta numaidecât problema descentralizării şi consolidării autonomiei locale. De asemenea, vom insista asupra unui alt aspect al activităţii legislative - cea de control", a menţionat el.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 

T