Politic

Fost deputat: Mihai Ghimpu - cel mai slab deputat din primul parlament al R. Moldova

Mihai Ghimpu a fost cel mai slab deputat din primul Parlament care a votat independenţa Republicii Moldova. Declaraţia aparţine lui Pantelei Sandulachi, preşedintele Asociaţiei „Parlamentul-90”, şi a fost făcută miercuri, 3 august, în cadrul unei conferinţe de presă.
Jurnal.md, 3 august 2011, 15:15

„Acest mare „patriot" şi politician în ghilimele a monopolizat mişcarea de eliberare naţională. Considerăm că Mihai Ghimpu a fost cel mai slab din cei slabi deputaţi din primul parlament. El de fapt este frustat că toată sala râdea când el anunța că este primul jurist. Este un xenofob adevărat. Nu face decât să-şi promoveze politica de partid în politica statului", a declarat Sandulachi, citat de Jurnal.md.

Declaraţia fostului deputat intervine în contextul în care actualul legislativ nu a reuşit să voteze Legea cu privire la semnatarii actului de independenţă în ultima ședință a parlamentului din această sesiune.

Proiectul a fost întors comisiei care se ocupă de legea dată pentru a fi perfecţionat.

Legea dată a fost propusă de fracţiunea PLDM, stabilind statutul juridic al deputaţilor primului Parlament care au semnat Declaraţia de Independenţă din 27 august 1991 şi prevede acordarea unor facilităţi.

sursa: Jurnal.md

T