Social

Procurorii cercetează cazul agresării lui Oleg Brega

Procuratura sectorului Râşcani din Chişinău s-a autosesizat în cazul agresării jurnalistului Oleg Brega în incinta Universităţii Slavone din Capitală, pornind în acest sens două cauze penale.
MONITOR MEDIA, 4 august 2011, 13:35

Potrivit procuraturii, la 2 august, au fost pornite două cauze penale pe faptul comiterii de către reprezentanţii Universităţii Slavone a huliganismului şi privaţiunea ilegală de libertate.

„Procurorii vor lua toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei", se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Amintim că jurnalistul Oleg Brega („Jurnal" TV) a fost agresat la 29 iulie în incinta Universităţii Slavone din Chişinău de către un responsabil al instituţiei şi un angajat al pazei, după care a fost sechestrat timp de circa 30 de minute. Oleg Brega venise la instituţia de învăţământ să investigheze cazul unei studente căreia administraţia îi refuza să-i restituie actele după ce aceasta a anunţat că nu mai doreşte să-şi continue studiile.

După incident, jurnalistul Oleg Brega a sesizat organele de drept, afirmând că reprezentanţii Universităţii Slavone i-au înjosit onoarea şi demnitatea, şi l-au ţinut ilegal într-un birou din instituţie.

Directorul executiv al Universităţii Slavone din Chişinău, Andrei Babenko, cel care a fost surprins în imaginile video agresându-l pe Brega a respins acuzaţiile, afirmând că filmările ar fi fost trucate.

Organizaţii neguvernamentale de media au condamnat agresarea şi sechestrarea lui Oleg Brega la Universitatea Slavonă, cerând instituţiilor de drept investigarea cazului şi sancţionarea agresorilor.

 

T