Politic

Regimul comunist din R. Moldova se clatină din ce în ce mai mult înaintea scrutinului parlamentar de duminică, Der Spiegel

Regimul comunist din R. Moldova se clatină din ce în ce mai mult în condiţiile în care, înaintea scrutinului parlamentar de duminică, populaţia ţării speră la reunificarea cu România şi la aderarea automată la Uniunea Europeană, comentează publicaţia germană Der Spiegel în ediţia online, transmite Mediafax, preluată de Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 3 aprilie 2009, 18:05

2009-04-03/14:47/ Chisinau (IPN) "Reunificarea Germaniei este un subiect de conversaţie din ce în ce mai comun în R. Moldova. Înaintea alegerilor parlamentare din 5 aprilie, cererea partidelor de opoziţie privind apropierea sau chiar unirea cu România se bucură de o susţinere din ce în ce mai mare", scrie Der Spiegel în articolul intitulat "Visuri europene în Moldova comunistă".

"Dacă românii şi moldovenii decid în favoarea unei uniuni, UE nu se va opune", afirmă un diplomat european sub protecţia anonimatului. În fond, germanii au creat un precedent prin reunificarea estului şi vestului Germaniei în 1990, m ai scrie Der Spiegel.

T