Politic

PPCD a protestat in fata Ambasadei Ruse la Chisinau

Marti cca 150 de membri ai Partidului Popular Crestin-Democrat au facut o actiune de protest in fata ambasadei Rusiei la Chisinau cu ocazia a cinci ani de la respingerea Memoradumului Kozak.
INFOTAG, 25 noiembrie 2008, 17:14

Chisinau, 25 noembrie ( INFOTAG ). Marti cca 150 de membri ai Partidului Popular Crestin-Democrat au facut o actiune de protest in fata ambasadei Rusiei la Chisinau cu ocazia a cinci ani de la respingerea Memoradumului Kozak.

Protestatarii tineau placarde cu lozincele "Jos imperialismul rus!", "Afara, armata rusa de ocupatie!".

Solicitat de agentia INFOTAG, liderul PPCD, Iurie Rosca, respingerea "planului Kozak" este o mare victorie a poporului moldovean, care a putu sa-si apere independenta.

"Cerintele principale ale PPCD este scoaterea trupelor ruse din Moldova in conformitate cu obligatiile internationale ale Moscovei. La summitul OSCE de la Istanbul din 1999 Rusia a promis sa-si retraga din Moldova trupele si armamentul pina la sfirsitul anului 2002, insa nu a indeplinit aceasta promisiune. Noi nu sintem impotriva Rusiei, o respectam ca partener, insa ea trebuie sa inteleaga ca Moldova este republica independenta", a mentionat Rosca.

INFOTAG precizeaza: La moment Grupul Operativ de Trupe Ruse din Transnistria numara 1500 militari. Sarcina Grupului este de a pazi cel mai mare arsenal de munitii din Europa (peste 100 ha) din satul Colbasna. Acolo sint depozitate 21,5 mii tone de munitii si armament rusesc.

T