Politic

PD vine cu o solutie inedita pentru criza politica

Partidul Democrat (PD) a propus o solutie inedita pentru criza politica din Moldova - comunistii sa accepte candidatul opozitiei la functia de presedinte al tarii, transmite DECA-press.
DECA-press, 21 mai 2009, 15:34


Joi, in cadrul unei conferinte de presa, liderul PD, Dumitru Diacov, a spus ca, inaintarea de catre opozitie a unei candidaturi la functia de presedinte a tarii si votarea acesteia de catre majoritatea parlamentara comunista este de natura sa puna capat crizei politice din Republica Moldova.

„Doar circa 30 la suta din alegatori au votat cu PCRM la parlamentarele trecute, ceea ce ofera opozitiei dreptul moral a propune propriul candidat la functia de sef al statului”, a declarat el.

 PSD pledeaza pentru o lista comuna a opozitiei in eventualele alegeri anticipate  
              
Partidul Social-Democrat (PSD) pledeaza pentru o lista comuna a opozitiei in eventualele alegeri anticipate. O declaratie in acest sens a facut joi, in cadrul unei conferinte de presa, liderul PSD, Dumitru Braghis, transmite DECA-press.
      
El a declarat ca, in situatia de criza politica, care s-a creat, unica solutie poate fi organizarea unor alegeri parlamentare anticipate, lidere si corecte.

„Astfel, ar disparea toate suspiciunile privind corectitudinea rezultatelor, iar noul Parlament ar fi ales in mod democratic”, a mentionat liderul PSD.

Dumitru Braghis a declarat ca, daca lista comuna nu va reusi, social-democratii vor participa in alegeri de sine statator.

T