Politic

PLDM susţine că este gata să meargă la dialog cu PCRM

Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) susţine că este gata să meargă la dialog cu Partidul Comuniştilor, dar are două condiţii.
INFOTAG, 21 mai 2009, 17:09

Chişinău, 21 mai ( INFOTAG ).La conferinţa de presă susţinută de liderul PLDM Vlad Filat, a spus că o condiţie ar fi ca comunitatea occidentală să monitorizeze aceste discuţii, iar a doua este ca PCRM să înţeleagă că singura soluţie pentru depăşirea crizei politice sînt alegerile parlamentare anticipate.


"Încercări de a dialog din partea PCRM au fost, dar după acestea au urmat acţiuni care au demonstrat că aceste discuţii nu au sens. De altfel, am fost şi ameninţaţi şi şantajaţi, dar despre toate vom vorbi după 28 mai, cînd se va încerca votarea unui nou preşedinte. Chiar dacă PCRM ar oferi funcţia de prim-ministru opoziţiei, aceasta nu ar fi o soluţie, căci guvernarea unui stat se priveşte per ansamblu", a spus Filat.

El a spus că PLDM nu va vota pentru candidaturile la funcţia de preşedinte.

"De această dată însă vă asigurăm că poziţia PLDM la acest capitol va fi auzită în plenul Parlamentului. Şi poate şi mai important este nu cum vom intra la şedinţă, ci cum vom ieşi", a spus liderul PLDM.

În opinia lui Filat alegerile anticipate nu ar afecta şi mai mult situaţia economică din Moldova.

"Cred că ar trebui numit un prim-ministru competent şi o echipă bună, care să nu facă campanie electorală, ci să lucreze în folosul statului", a precizat el.

Vlad Filat a mai cerut speakerului Parlamentului Vladimir Voronin să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al ţării, deoarece statutul de deputat nu este compatibil cu alte funcţie, excepţie fiind cele academico-ştiinţifice.

"Ne vom adresa Curţii Constituţionale şi sperăm că acesta va fi independentă la luarea deciziei", a precizat el.

T