Economic

Rusia acordă Republicii Moldova un credit de jumătate de miliard de dolari

„Federaţia Rusă va acorda R. Moldova un credit în mărime de 500 milioane USD, prima tranşă, în sumă de 150 milioane USD, urmând să fie alocată în cel mai scurt timp, a declarat premierul rus Vladimir Putin”.
DECA-press, 22 iunie 2009, 18:17

După cum transmite Agenţia DECA-press, Putin a declarat că „noi am examinat adresarea Dvs (a lui Vladimir Voronin) în legătură cu acordarea unui credit de jumătate de miliard de dolari şi credem că acest lucru este posibil”.

Premierul rus a precizat, citat de RIA Novosti , că prima tranşă a creditului ar putea ajunge în R. Moldova în cel mult două luni.

Vladimir Voronin, care se află la Moscova într-o vizită oficială de o zi, a declarat în context că respectivul credit va fi direcţionat pentru programele investiţionale despre care s-a discutat săptămâna trecută în cadrul consiliului economic al ţărilor CSI, eveniment desfăşurat la Chişinău.

Preşedintele moldovean în exerciţiu a mai spus că, pe parcursul anilor, R. Moldova a demonstrat că este un stat solvabil, dând asigurări că ţara sa va face faţă acestui credit

T