Politic

PD cere PCRM să înceteze a-i împărâi pe cetăţeni în "patrioţi şi trădători"

Partidul Democrat din Moldova (PDM) face apel către conducerea PCRM şi cere stoparea imediată "a acestei retorici de învinuiri deşarte şi de separare a cetăţenilor în patrioţi şi trădători".
INFOTAG, 26 iunie 2009, 18:40

Chişinău, 26 iunie ( INFOTAG ).  Despre aceasta se spune într-o declaraţie a PDM. În opinia democraţilor, "anume această retorică subminează statalitatea Republicii Moldova".


PDMîşi exprimă regretul că "fără a înainta măcar unele soluţii pentru depăşirea crizei, PCRM etichetează drept grupări criminale partidele de opoziţie, lansează ofense şi învinuiri la adresa acestora, inclusiv încriminîndu-le intenţia de a distruge Republica Moldova ca stat".

În opinia democraţilor, scopul acuzaţiilor este "de a crea în ţară o atmosferă de frică, de patriotism isteric, de a crea o stare de panică generală motivată de frica de a pierde suveranitatea."

PDM face apel către forţele de opoziţie din Moldova "să-şi unească eforturile pentru a participa prin metode politice civilizate la instaurarea unei noi epoci politice în Republica Moldova".

T