Politic

Primarul de Hânceşti a aderat la PDM

Primarul de Hînceşti Alexandru Botnari, care a cîştigat două mandate de primar în acest oraş în calitate de candidat independent, a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM).
INFOTAG, 29 iunie 2009, 16:17

Chişinău, 29 iunie ( INFOTAG ). La conferinţa de presă susţinută luni la INFOTAG, Botnari a spus că a decis să adere la PDM, deoarece liderul acestei formaţiuni a devenit ex-speakerul parlamentului, ex-membru al Partidului Comuniştilor, Marian Lupu.


"Am fost curtat pînă acum de 5-6 formaţiuni politice, atît de stînga, cît şi de dreapta, dar nu m-a convins nici un partid să ader la ei. Acum PDM, în frunte cu Marian Lupu, este o formaţiune care aduce un suflu nou în politica Moldovei, cred că această formaţiune este ceea ce aşteptau mulţi cetăţeni ai ţării", a specificat Botnari.

El a spus că va îndemna electoratul indecis din raionul Hînceşti să voteze pentru PDM.

"Eu sînt sigur că Marian Lupu nu este un satelit al altei formaţiuni şi în viitorul parlament nu va face coaliţie cu Partidul Comuniştilor. PDM are o echipă tînără, performantă, care poate oferi cele mai viabile soluţii problemelor ţării", a precizat el.

Alexandru Botnari a mai spus că începînd cu 1 iulie el va degreva din funcţia de primar al oraşului.

"Eu deja am depus cererea de a adera la PDM. Încă nu am fost inclus în lista electorală. Dacă voi reveni la fotoliul de primar, voi mai vedea, în funcţie de perspectivele ce îmi vor fi oferite", a precizat acesta.

INFOTAG precizează: Dumitru Diacov a cedat postul de preşedinte al PDM lui Marian Lupu, care este şi cap de listă a candidaţilor formaţiunii pentru mandatele de deputat. Diacov ocupă locul 6 în lista electorală a PDM.

T